2013-11-01 00:47:08
Φωτογραφία για Έτοιμη η εθελουσία σε Eurobank-Αττικής– οι λεπτομέρειες
Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα 24ωρα η Eurobank. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η εθελούσια θα αφορά τουλάχιστον 700 άτομα. Μάλιστα το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου θα είναι ανοικτό για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα, αυτό δηλαδή σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν χρήση και εργαζόμενοι που δεν είναι κοντά στην σύνταξη. Πρόγραμμα εθελουσίας για 100 άτομα, ετοιμάζει και η τράπεζα Αττικής

Οι όροι του προγράμματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «μπούσουλας» θα είναι οι όροι του προγράμματος της Τράπεζας Πειραιώς (ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο και συμμετείχαν πάνω από 2.000 εργαζόμενοι).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ανώτατο ποσό που θα λάβουν όσοι αποχωρήσουν, ανάλογα πάντα και με τα χρόνια προϋπηρεσίας, δεν θα ξεπερνά τις 170.000 ευρώ (συνολικά αποζημίωση και bonus).


Επίσης όσοι αποχωρήσουν θα μπορούν να κάνουν χρήση των προγράμματος περίθαλψης που προσφέρει η τράπεζα σε όλους τους εργαζομένους της για 2 ακόμα χρόνια.

Επίσης αναμένεται να ανακοινώσει πρόγραμμα εθελούσιας και η Τράπεζα Αττικής που θα αφορά τουλάχιστον 100 εργαζομένους της.

Σχετικά τώρα με το πρόγραμμα εθελούσιας της Εθνικής Τράπεζας -που αφορά τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενους- παραμένει «κολλημένο» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία δεν το έχει ακόμα ξεμπλοκάρει.

Το πρόγραμμα αν και ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο «πάγωσε», διότι έθεσε βέτο η DGCom. Συγκεκριμένα αρνείται να δώσει την συγκατάθεση της, να συμμετέχει με 2% (εργοδοτική εισφορά) η ΕΤΕ στο Ταμείο Αυτασφάλισης. Το 2% αντιστοιχεί σε περίπου 6εκ ευρώ οικονομική ενίσχυση του ταμείου το χρόνο.

Σε αυτά τα 6 εκ ευρώ «κόλλησε» το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Και όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στελέχη της ΕΤΕ «το κόστος μισθοδοσίας των 2.000 υπαλλήλων ανέρχεται στα 10 εκ ευρώ το μήνα. Δηλαδή το ετήσιο λειτουργικό όφελος για την τράπεζα φτάνει τα 120εκ ευρώ».
fpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Zεϊμπέκικο αντί Ταγκό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Zεϊμπέκικο αντί Ταγκό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ