2013-11-02 06:17:04
Φωτογραφία για Ποια είναι τα δύο παιδιά που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο - Τι πρόλαβε να πει στους γιατρούς ο 29χρονος τραυματίας πριν μπει στο χειρουργείο
Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Νεκροί από τα πυρά των εκτελεστών που επέβαιναν σε μηχανή και σκότωσαν πυροβολώντας τους στο κεφάλι και το θώρακα είναι οι Μανώλης Καπελώνης και ο Γεώργιος Φουντούλης.

Ο τρίτος νεαρός που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος και αυτή την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση είναι ο Αλέξανδρος Γέροντας.

Τι πρόλαβε να πει στους γιατρούς ο 29χρονος τραυματίας Αλέξανδρος Γέροντας πριν μπει στο χειρουργείο

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 29χρονος τραυματίας Αλέξανδρος Γέροντας που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς». Τι πρόλαβε να ψελλίσει στους γιατρούς για την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο.

Ο 29χρονος φέρει τραύμα από σφαίρα που έχει χτυπήσει το κεφάλι κι έχει φθάσει μέχρι τη σπλήνα, με τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού να είναι πλέον συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του.


«Καθόμασταν τρεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πέρασε ένα μηχανάκι και μας γάζωσε», ήταν τα λόγια που πρόλαβε να πει στον γιατρό που τον παρέλαβε στο νοσοκομείο.

Αυτός είναι ο Μανώλης Καπελώνης που έπεσε νεκρός στην επίθεση έξω από γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο που έκοψε με τον πιο βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής δύο ανθρώπων.

Ο Μανώλης Καπελώνης είναι ο ένας από τους δύο νεαρούς που δέχθηκαν τη «βροχή» από σφαίρες των άγνωστων δραστών μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. O 22χρονος έπεσε νεκρός, όπως και ο Γιώργος Φουντούλης που βρισκόταν δίπλα του.

Πλημμύρισε με μηνύματα των φίλων του η σελίδα του δολοφονηθέντος Γιώργου Φουντούλη στο Facebook 

Με μηνύματα των σοκαρισμένων φίλων του πλημμύρισε η σελίδαστο Facebook του Γιώργου Φουντούλη, του ενός εκ των δύο νεαρών που έπεσαν νεκροί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο από τα πυρά εκτελεστών που επέβαιναν σε μηχανή και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Οι φίλοι του νεαρού δολοφονηθέντος Γιώργου Φουντούλη με μηνύματά τους στο Facebook εκφράζουν τη θλίψη τους για το τραγικό περιστατικό:

Kalo taksidi tha se thimomaste panta:(

Καλό ταξίδι Γιώργο kalo taxidi giwrgo..na se exei o 8eos kala ekei panw..na prosexeis..krima pragmatika

Καλο ταξίδι φιλε...... Καλό ταξίδι Γιώργο να είσαι καλά εκεί ψηλά και να προσεχεις.....

Καλό ταξίδι αδερφέ! Έφυγες τόσο άδικα, μα τόσο άδικα!!!

Καλο ταξιδη ΓΙΩΡΓΑΡΑ! Να σε φηλαει ο θεος εκει ψηλα!

den mporw na to sinditopoihsw...aderfe m sunagwnisth kalo sou taxidi...

καλο ταξιδι γιωργο παλικαρι ο θεος να εχει την ψυχη σου καλα....

Καλή αντάμωση να έχεις Γιώργαρε.Κρίμα πραγματικά!!!!

καλο ταξιδι Γιωργο...πηγες στην γειτονια τον αγγελων θα λειψεις απο την γειτονια μαςς...δεν θα σε ξεχασουμε ποτεε!!!

Kalo sou taksidi file :((

kalo taxidi file...tha se thimomaste g panta.. krima krima......

ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΛΙΓΟ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΝΩ! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ

Καλο ταξιδι παλικαρι μου!!!

kalo taksidi ksaderfe krima re gamoto tha eisai pada sthn kardia kai sto mualo mas !!!

καθε Δευτερα κ Παρασκευη καναμε πλακα κ σου ελεγα πως κανεις την πιο ασημαντη δουλεια εκει κ να ανταλλαξουμε θεσεις..κ εσυ τελικα ησουν παντα εκει κ το εκπληρωσες με την ιδια σου τη ζωη..αστερι εχεις γινει ηδη εκει ψηλα..

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ :'/ .....ΚΡΙΜΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ....

Γιωργακι καλο ταξιδι...

Καλο ταξίδι συναγωνιστη

Δεν μπορω να το πιστέψω..

Καλο σου ταξιδι φιλε μου

καλο ταξιδι γιωργο.παντα θα εισαι στις καρδιες μας...

μολις το ακουσα στη τηλέραση !!!Kαλο σου ταξιδι αδικοχαμενε φιλε !!! Κριμα κ αδικο !!!Καλο σου ταξιδι Γιωργακη !!!!

Πηγή: iefimerida

Το χρονικό της εν ψυχρώ δολοφονίας

22:42 Γιος της τοπικής συμβούλου του Δήμου Κηφισιάς Όλγας Βλάχου είναι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του zougla.gr, ο άντρας που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Γέροντα, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού. Ο 29χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γενηματάς και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

21:43 Κάλυκες 9 χιλιοστών βρέθηκαν στο σημείο της διπλής εκτέλεσης στο Νέο Ηράκλειο - "Δείχνουν" εννιάρι πιστόλι ή υποπολυβόλο (ούζι ή σκόρπιον).

Ένταση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε όταν οπαδοί της οργάνωσης που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να προπηλακίσουν δημοσιογράφους και οπερατέρ. Συγκεκριμένα μία ομάδα υποστηρικτών της ΧΑ κινήθηκε απειλητικά εναντίον ενός κάμεραμαν, μάλιστα τα συγκεντρωμένα άτομα εξύβρισαν τους δημοσιογράφους.

Μάλιστα οι δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να περάσουν πίσω από μία διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο προκειμένου να προφυλαχθούν από τις άγριες διαθέσεις των συγκεντρωμένων.

Οι δύο νεκροί δέχθηκαν από μία σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ο ένας από τους δύο πυροβολήθηκε και στο στομάχι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA.

Νέα ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας" αναφέρει σε νέα ανακοίνωση της η Χρυσής Αυγής.

"Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας προσωπικώς είναι ένοχοι και απολύτως υπεύθυνοι για τις αποψινές εν ψυχρώ δολοφονίες νέων Ελλήνων.

Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει επανειλημμένως αστυνομική φύλαξη για τα κατά τόπους γραφεία της, που είχαν χτυπηθεί και αποτελούσαν μόνιμους στόχους τρομοκρατών. Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά αφαίρεσε την ήδη υπάρχουσα αστυνομική προστασία που νομίμως διαθέταμε.

Ο άθλιος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ όχι μόνο επέτρεψε, αλλά υποκίνησε τις τρομοκρατικές ομάδες, που ανεξέλεγκτες απόψε εκτέλεσαν νέους συμπολίτες μας. Το μίσος της κυβέρνησης και των ΜΜΕ εις βάρος της Χρυσής Αυγής, όπως αυτό εκφράστηκε τον τελευταίο μήνα, όπλισε τα χέρια των δολοφόνων" τονίζει η Χρυσή Αυγής και καταλήγει:

"Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την σύλληψη των εγκληματιών και την παραδειγματική τους τιμωρία. Καλεί όλους τους Έλληνες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας ώρα. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας".

20:46 Υπέκυψε στα τραύματά του και ο δεύτερος τραυματίας. Χαροπαλεύει ένας ακόμα, 29 ετών. Οι νεκροί έφεραν τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, πριν από λίγο βρέθηκε η μηχανή των δραστών, μάρκας YAMAHA, Μοντέλο TDM, δύο στενά από το σημείο του μακελειού.

Δείτε ακόμα:

Καρέ καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.Αυτόπτης μάρτυρας από τη Λεωφόρο Ηρακλείου: Ακουσα πολλούς πυροβολισμούς και μετά κλάματα και ουρλιαχτά

Σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας εκφράζει την οδύνη του για τα δύο θύματα και στη τονίζει πως δεν η χώρα δεν θα γίνει πεδίο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η πλήρης δήλωση του κ. Δένδια έχει ως εξής: "Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία".

Aμέσως μετά την άγρια δολοφονία των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, το κόμμα εξέδωσε μία σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους.

Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!

ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΝΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

20:24 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του, ενώ δύο ακόμα βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

20:21 Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια σχετικά με το περιστατικό στο Νέο Ηράκλειο:

"Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων.

Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία."

20:02 Μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν οι δύο νεκροί, σύμφωνα με δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη στo STAR.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, οι δύο νεκροί είναι ηλικίας 20 και 23 ετών.

Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και πυροβόλησαν εξ΄επαφής τα θύματα.

19:43 Πανικός προκλήθηκε στο Ηράκλειο Αττικής όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα που επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα φορώντας κράνη, πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Ηρακλείου 426 και άρχισαν να πυροβολούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο επιβαίνοντες πυροβόλησαν τουλάχιστον 4 φορές με στόχο την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δύο άτομα και άλλο ένα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.

H αστυνομία ακόμα δεν προχωρά σε κανένα συμπέρασμα για το εάν η εκτέλεση αφορούσε μέλη της Χρυσής Αυγής ή όχι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία εκείνη την ώρα είχαν κλειστές τις πόρτες.

Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στις έρευνες μετέχει και η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως ενημερώθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι δήλωσαν πως ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώνεται διαρκώς για το περιστατικό.

Πηγή: newsit
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ