2013-11-04 20:10:03
Φωτογραφία για Γιατί το διαζύγιο είναι πιο δύσκολο για τους άνδρες;
Στην αιώνια μάχη των φύλων, οι άνδρες φαίνεται πως δυσκολεύονται περισσότερο να διαχειριστούν το τέλος ενός γάμου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Men's Health, οι χωρισμένοι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιοπάθειες, υψηλή πίεση και εγκεφαλικά σε σχέση με τους παντρεμένους.

Ο ειδικός σε θέματα σχέσεων Λούις Ντένμπαουμ εξηγεί ποιοι είναι οι 3 λόγοι που οι άνδρες αντιμετωπίζουν αυξημένο στρες όταν χωρίζουν από τις συντρόφους τους.

1. Χάνουν την ταυτότητά τους

Πολλοί άνδρες βλέπουν τον εαυτό τους ως κομμάτι του γάμου. Ακόμη κι αν έχουν μια επιτυχημένη καριέρα και αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, φαίνεται πως περνούν μια υπαρξιακή κρίση μετά το διαζύγιο.

2. Παλεύουν με το πατρικό τους ένστικτο

Η οικογένεια είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους άνδρες. Όταν ένας άνδρας αισθάνεται ντροπή για τον πόνο που προκαλεί στα παιδιά του από το διαζύγιο, μπορεί να απομακρυνθεί. Για το λόγο αυτό, πολλοί άνδρες πασχίζουν να μένουν όσο πιο κοντά μπορούν στα παιδιά τους. Η αγάπη μεταξύ του πατέρα και των παιδιών συμβάλλει σημαντικά ώστε να ξεπεραστεί το διαζύγιο.


3. Δεν εκφράζουν τη λύπη τους

Όταν τα συναισθήματα συσσωρεύονται, μπορεί ένας άνδρας να βυθιστεί στην κατάθλιψη. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει προδιάθεση ψυχικής νόσου, ένα διαζύγιο μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό σε ψυχολογικό επίπεδο. Τα αρνητικά συναισθήματα πρέπει πάντοτε να διοχετεύονται και να αξιοποιούνται δημιουργικά για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ