2012-04-12 06:09:02
Φωτογραφία για Συρία: Νέες υποσχέσεις για την εκεχειρία από τον Άσαντ
Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν, έλαβε μία επιστολή από τη Δαμασκό... με την οποία ανακοινώνεται η κατάπαυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας την Πέμπτη 12η Απριλίου από τις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Ο συριακός στρατός θα σταματήσει τις επιχειρήσεις του εναντίον των «τρομοκρατικών ομάδων» αύριο Πέμπτη το πρωί, βάσει του σχεδίου του Άναν, μετέδωσε παράλληλα και η κρατική τηλεόραση της Συρίας επικαλούμενη αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας.

Όμως, στην επιστολή της προς τον ΟΗΕ , η Δαμασκός επισημαίνει ότι διατηρεί «το δικαίωμα να δρα με ανάλογο τρόπο σε όλες τις επιθέσεις που εξαπολύουν ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες εναντίον αμάχων, των κυβερνητικών δυνάμεων ή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας».

.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας παραμένουν σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επίθεση από ένοπλες ομάδες εναντίον αμάχων και των υπηρεσιών ασφαλείας», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.


Την ώρα αυτών των εξαγγελιών, αρματα μάχης έχουν μπει στη Χάμα, ενώ η πόλη Ραστάν βομβαρδίζεται από τον στρατό.

Η Ρωσία δήλωσε ότι, η δέσμευση της συριακής κυβέρνησης να αναστείλει τις επιχειρήσεις του στρατού αύριο το πρωί σημαίνει ότι η αντιπολίτευση πρέπει επίσης να τηρήσει την εκεχειρία.

"Η συριακή κυβέρνηση διακήρυξε ότι θα παύσει πυρ από τις 06:00 την 12η Απριλίου. Τώρα είναι η σειρά της ένοπλης αντιπολίτευσης. . . αυτοί είναι οι όροι του σχεδίου Άναν" σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ