2013-11-07 14:28:18
Φωτογραφία για Π. ΚΑΨΗΣ: ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ Η ΝΕΡΙΤ
Σε δύο εβδομάδες θα εγκατασταθούν οι υπηρεσίες της ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπως δήλωσε στον Ρ/Σ ''Βήμα FM'' ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής. Σύμφωνα με το κ. Καψή, η παραλαβή του κτηρίου θα γίνει από το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, θα ακολουθήσει καταγραφή από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών και ακολούθως θα εγκατασταθούν σταδιακά οι υπηρεσίες της Δ.Τ..

Ο αρμόδιος υφυπουργός είπε επίσης ότι από τις πρώτες εικόνες φαίνεται πως δεν υπάρχουν ζημιές στο εσωτερικό του ραδιομέγαρου. Ακόμη, ανέφερε ότι οι προσλήψεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα γίνονται σταδιακά και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων είχε διακοπεί, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν στα χέρια τους τούς σχετικούς καταλόγους μισθοδοσίας.

Τέλος, ο κ. Καψής δήλωσε ότι στο εξής η ευθύνη του σχεδιασμού περνά στο δ.σ. της ΝΕΡΙΤ. «Ρόλος μου είναι να εποπτεύσω την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ», κατέληξε.


Αντιδράσεις της Κοινωνίας

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αγία Παρασκευή στις 16:00 απευθύνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει πως «10 ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση θυμίζοντας αλήστου μνήμης εποχές, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις καταστολής για να βάλει φίμωτρο στην Ελεύθερη Ραδιοφωνία Τηλεόραση και στη Δημοκρατία». 

Η ΟΛΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να εκφράσουν την «κάθετη αντίθεση και αντίστασή τους απέναντι στις αυταρχικές κυβερνητικές μεθόδους καθώς και τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην ΕΡΤ» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00. 

«Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος που στόχο έχει τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων, δεν έχει τελειωμό. Το δόγμα του αποφασίζομεν και διατάσσομεν δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) τονίζοντας ότι «το δόγμα ''νόμος και τάξη'' δεν πρέπει να περάσει».

 ''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ