2012-04-12 09:06:55
Φωτογραφία για Τα μυστήρια του... Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας
Επιμέλεια: Σταύρος ΣαμουηλίδηςΔιεγράφη εχθές, Τρίτη, από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, καθώς και το Πολιτικό Γραφείο, ο μέχρι πρόσφατα ανερχόμενος πολιτικός στην Κίνα, Μπο Ξιλάι.Παράλληλα, συνελήφθη και η γυναίκα, η οποία κατηγορείται από τις αρχές για τη δολοφονία ενός άγγλου επιχειρηματία.

Η νέα εξέλιξη γύρω από το πρόσωπο του Μπο Ξιλάι δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη διαδικασία ανανέωσης στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον χειμώνα του 2012.

Την είδηση της διαγραφής του και της σύλληψης της γυναίκας του επιβεβαίωσε μέσω Reuters και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Η επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως, «People's Daily», αναφέρει πως πρόκειται για τη σωστή απόφαση, υποστηρίζοντας πως στη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε σεβασμός του νόμου.

Ο Μπο Ξιλάι, 62 χρονών, πρώην πανίσχυρος επικεφαλής κόμματος της περιοχής Τσονγκινγκ, θεωρούταν από πολλούς ως η πλέον ανερχόμενη πολιτική προσωπικότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στο μεταξύ, από την Ινδονησία, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, χαιρετίζει την εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονίας του άγγλου επιχειρηματία.

http://www.skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ