2013-11-08 06:31:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Στον αέρα το Καρναβάλι για το 2014
Από Δευτέρα σε Τετάρτη. Κι από Τετάρτη σε Πέμπτη… Οι συνεχείς αναβολές στην -κατά τ' άλλα- προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στον καρναβαλικό φορέα, μόνο ανησυχία για την έγκαιρη προετοιμασία του θεσμού δεν υποδηλώνει. Συν τοις άλλοις, η επαναφορά της λειτουργίας του ταμείου στη νομιμότητα προκάλεσε ήδη τις πρώτες αιτήσεις κατάσχεσης από επιχειρηματίες που τους οφείλονται χρήματα από προηγούμενα χρόνια.

Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι στα γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι (ΚΔΕΠΑΚ) έχουν φτάσει αιτήσεις τοπικών επιχειρηματιών, οι οποίοι ζητούν χρήματα που τους οφείλονται για υπηρεσίες που πρόσφεραν σε παλαιότερες εκδηλώσεις του θεσμού. Υπ' αυτή την κατάσταση, και με πολλά τα ανοικτά μέτωπα, καλείται η προσωρινή διοίκηση και τα μέλη του ΔΣ να διοργανώσουν το Καρναβάλι του 2014.

•Οσον αφορά στη διοργάνωση του 2014 υπάρχουν πάμπολλες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν: Από την κατασκευή των αρμάτων, έργο για το οποίο δεν έχει εξασφαλιστεί η απασχόληση του απαραίτητου προσωπικού, μέχρι τις συμβάσεις των στελεχών που εργάζονται για τον θεσμό
. Στον καρναβαλικό φορέα παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ακόμα και γραμματειακή υποστήριξη. Επίσης, ο φορέας ανέλαβε κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών με το αζημίωτο, για τις οποίες δεν έχει γίνει καμία προεργασία. Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η πόλη να εκτεθεί για αθέτηση συμφωνιών.

Πότε θα προετοιμαστεί η τελετή έναρξης; Πότε θα κατασκευαστούν τα άρματα; Πότε θα καταρτιστεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων; Και εν τέλει, από ποιους; Ακόμα και ο ορισμός νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Χάρη Καρκούλια, παραπέμπεται συνεχώς στο μέλλον. Το ανησυχητικό είναι ότι στον Δήμο δεν επικρατεί… ανησυχία.

•Υπάρχει ασφαλώς και η υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος, για την οποία παρατηρούνται καθυστερήσεις ακόμα και για τα αυτονόητα. Ενώ στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ μετά την αποκάλυψη του ελλείμματος είχε συμφωνηθεί να μπει ορκωτός λογιστής στον καρναβαλικό φορέα (προτάθηκε να είναι εν ενεργεία συνεργάτης του Δήμου, ώστε να «τρέξουν» γρηγορότερα οι διαδικασίες), δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος στο θέμα. Η συζήτηση μεταξύ των μελών του ΔΣ έχει μείνει στη μέση, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση σταμάτησε στο σημείο που προτάθηκε ο έλεγχος στα οικονομικά να μην ξεκινήσει από την ίδρυση της ΚΔΕΠΑΚ αλλά και στο προηγούμενο χρονικό διάστημα της θητείας Δημαρά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ