2013-11-14 00:01:07
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία για την Πάτρα: «Καθαρές δουλειές για καθαρή πόλη!» [video]
Πάνε αρκετά χρόνια που η Πάτρα έπαψε να είναι η πόλη για την οποία θα μπορούσε κανείς να είναι υπερήφανος. Και αυτό διότι τόσο η σημερινή όσο και παλιότερες δημοτικές αρχές την κατέστησαν μία από τις πιο βρώμικες πόλεις της χώρας.

Εστιάζοντας στο χρόνιο θέμα της ανακύκλωσης, η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» διαπιστώνει πως ποτέ δεν υπήρξε σοβαρή μέριμνα από τις υπηρεσίες του δήμου για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το όφελος της ανακύκλωσης. Η πρακτική της ανακύκλωσης δεν είναι ζήτημα που ανακινούν διάφοροι υπερευαίσθητοι οικολόγοι αλλά ένα θέμα με σαφή οικονομικά οφέλη για τον πολίτη.

Σήμερα λοιπόν ο Τομέας Περιβάλλοντος της «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» έρχεται να τονίσει την «αναγκαιότητα αγοράς νέων κάδων ανακύκλωσης για περιοχές, ιδίως εκτός του κέντρου που δεν υπάρχουν, ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης και τέλος την ανακύκλωση οργανικών υπολειμμάτων από τις λαϊκές αγορές, τηγανέλαιων από τα καταστήματα και υπολειμμάτων καφέ από τις καφετέριες της πόλης. Φυσικά και τη συνέχιση της ανακύκλωσης χαρτικών υλών από τις δημόσιες υπηρεσίες και ηλεκτρικών συσκευών.


Όλες αυτές οι ενέργειες θα αποφέρουν έσοδα στον δήμο της Πάτρας και σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς κλάδους μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση δημοτικών τελών για όσους επαγγελματίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα.»

«Αν μπορεί να εξοικονομηθεί έστω και 1 ευρώ αυτό θα εξοικονομείται. Τέρμα οι σπατάλες του φαύλου παρελθόντος και τα μαγειρέματα με τα νούμερα. Καθαρές δουλειές για μια καθαρή πόλη!» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος της παράταξης κ. Ανδρέας Γιαννακόπουλος.
patratora.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το μυστήριο του Dyatlov Pass!..(video)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το μυστήριο του Dyatlov Pass!..(video)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ