2013-11-19 16:56:09
Φωτογραφία για H νέα πάθηση της εποχής μας λέγεται... «άπνοια e-mail»
Oι επιστήμονες εμπνεύστηκαν από την υπνική άπνοια, η οποία χαρακτηρίζεται από την ξαφνική παύση της αναπνοής και παρατηρείται συνήθως στα παχύσαρκα άτομα - Τα συμπτώματα είναι η κούραση, το ξύπνημα με στεγνό λαιμό, έλλειψη μνήμης και συγκέντρωσης, πονοκέφαλοι, άγχος, κατάθλιψη και χαμηλή λίμπιντο

Κι όμως! Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, η τεχνολογία μας κόβει στην κυριολεξία την... ανάσα ακόμα κι όταν στέλνουμε ένα e-mail στον υπολογιστή.

Οι ειδικοί ήδη έχουν «βαπτίσει» τη νέα πάθηση της εποχής ως «άπνοια e-mail», από την οποία μάλιστα, πάσχει το 80% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν υπολογιστές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», οι επιστήμονες εμπνεύστηκαν από την υπνική άπνοια, η οποία χαρακτηρίζεται από την ξαφνική παύση της αναπνοής και παρατηρείται συνήθως στα παχύσαρκα άτομα.

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου άπνοιας, η έλλειψη οξυγόνου προκαλεί τον άνθρωπο να έρθει σε μία διαδικασία πιο ελαφρού ύπνου έτσι ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να επαναφέρει την αναπνοή
. Τα συμπτώματα είναι η κούραση, το ξύπνημα με στεγνό λαιμό, έλλειψη μνήμης και συγκέντρωσης, πονοκέφαλοι, άγχος, κατάθλιψη και χαμηλή λίμπιντο. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά ακριβώς τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν όχι μόνο στη διάρκεια του ύπνου αλλά και κατά την απλή διαδικασία της γραφής ενός e-mail.

Ο blogger Άνταμ Κλάρκ Έστες, παρατήρησε ότι χλόμιαζε όταν συγκεντρωνότανε στο να διαβάσει μία συγκεκριμένη σημαντική παράγραφο. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι άρχιζε να του κόβεται η ανάσα και έκανε έρευνα για να δει τι του συμβαίνει. Ανακάλυψε ότι πάσχει από μία πάθηση που ονομάζεται «άπνοια e-mail».

Ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από μία διευθύντρια της Apple, την Λίντα Στόουν η οποία περιέγραψε τι συμβαίνει. Το κράτημα της αναπνοής και εν συνεχεία η έντονη εκπνοή προκαλούνται από ένα συγκεκριμένο σημείο του νευρικού συστήματος. Όταν ενεργοποιείται το συγκεκριμένο σημείο, μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλείται έντονη εφίδρωση. Επίσης η ίδια υποστηρίζει ότι περίπου το 80% των ανθρώπων πάσχει από άπνοια email και δεν το γνωρίζει.

Πηγή: Protothema
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ