2012-04-13 07:46:54
Φωτογραφία για ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Την ημέρα αυτήτελούμε την ανάμνηση των φρικτών και σωτήριων Παθών του Κυρίου Ιησού Χριστούκαι απ’ αυτό το γεγονός καθιερώθηκε και η νηστεία της Παρασκευής.Αφού λοιπόν οΙησούς παραδόθηκε στους στρατιώτες, τον γυμνώνουν, του φορούν κόκκινη χλαμύδα,του βάζουν ακάνθινο στεφάνι και καλάμι στο χέρι αντί σκήπτρου. Κατόπιν τονπροσκυνούν χλευαστικά, τον..... φτύνουν και τον χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Στη συνέχεια,αφού του φόρεσαν και πάλι τα ρούχα του, του δίνουν τον Σταυρό και έρχεται στοντόπο της καταδίκης, τον Γολγοθά. Εκεί, σταυρώνεται ανάμεσα σε δύο ληστές,βλασφημείται απ’ όσους περνούν μπροστά του και οι στρατιώτες τον ποτίζουν χολήκαι ξύδι.Μετά από λίγο,ο Κύριος, φώναξε δυνατά: «Τετέλεσται» και έτσι εκπνέει «ο αμνός του Θεού οαίρων την αμαρτίαν του κόσμου» . Κατά τον θάνατο του κυρίου, τρέμει από φόβοκαι αυτή η άψυχη κτίση. Έπειτα λογχίζεται από τους στρατιώτες στην πλευρά τουκαι τρέχει αίμα και νερό.έλος, κατά τοηλιοβασίλεμα, έρχεται ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος μαζί του, κρυφοί  μαθητές του Χριστού, αποκαθηλώνουν από τον Σταυρό το πανάγιο σώμα τουδιδασκάλου τους, το αρωματίζουν, το τυλίγουν σε καθαρό σεντόνι και το θάβουν σεκαινούργιο μνημείο, κυλώντας πάνω στο στόμιό του μεγάλη πέτρα.«Σήμερακρεμάται πάνω στο ξύλο (του Σταυρού) Εκείνος που πάνω στα νερά κρέμασε τη γη.Στεφάνι από αγκάθια φοράει στο κεφάλι ο Βασιλιάς των Αγγέλων, Ντύνεται μεψεύτικη βασιλική χλαμύδα, Αυτός που ντύνει με σύννεφα τον ουρανό, Δέχτηκεράπισμα Εκείνος που (με το βάπτισμά Του) στον Ιορδάνη ελευθέρωσε τον Αδάμ (τοανθρώπινο γένος)
. Με καρφιά καρφώθηκε ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Με λόγχητρυπήθηκε ο υιός της Παρθένου. Προσκυνούμε τα Πάθη Σου, Χριστέ. Δείξε μας καιτην ένδοξη Ανάστασή Σου».

http://www.youtube.com/watch?v=7o8OwQxKEtw&feature=related
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ