2012-04-13 09:05:27
Φωτογραφία για ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ
Γράφει ο  Δημήτρης Μπονος

Ο διάχυτος πεσιμισμός γύρω μας αποτέλεσμα όλων αυτών των πληροφοριών που  εισπράττουμε καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε  μας έχουν συλλογικά οδηγήσει σε ένα ιδιότυπο νιρβάνα αποδόμησης των κυρίαρχων χαρακτηριστικών της εθνικής μας ταυτότητας.

Εμείς οι Έλληνες το έχουμε ξαναζήσει αυτό στην μακριά ιστορία μας και ευτυχώς το ξεπεράσαμε κυρίως γιατί..... σε άλλες σχεδόν τις περιπτώσεις υπήρχε ένας μπούσουλας ιδεολογικός κυρίως , που τον εκπροσωπούσαν άνθρωποι που το κοινό συμφέρον  το έβαζαν πάνω από το όποιο προσωπικό που μας βοηθούσε να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία μας ξεπερνώντας κατ αυτόν τον τρόπο ιδεοληψίες  διαφορετικών πάντα προελεύσεων.

Δυστυχώς σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά, οι δυνατότητες  των Μ.Μ.Ε καταλυτικές στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης , κυρίως μέσω του ανελέητου  βομβαρδισμού ¨της αναγκαιότητας¨ προσπαθούν καθοδηγούμενα να μας περάσουν το αίσθημα του μονόδρομου
. Μέσω αυτής της διαδικασίας  έχουν κατορθώσει  να εγκλωβίσουν τον λαό στην φάκα του αναγκαίου και συνάμα απαραιτήτου κατ αυτούς πάντα επιλεγμένου από την πολιτική ηγεσία συνεπικουρούμενης  από το περίεργο όπως αποδεικνύεται  εκ  τοις πράγμασι  καθηγητικό ιερατείο  μόνου ορθού δρόμου, δημιούργησαν ένα ασφυκτικό κλοιό  ο οποίος για να σπάσει θέλει τον λαό να πάρει ο ίδιος την τύχη στα χέρια του. Να αγνοήσει ως άλλος Οδυσσέας τις σειρήνες της αναγκαιότητας  να βάλει  συγκεκριμένους στόχους  και συλλογικά να τους ακολουθησει .

Στόχους απλούς πλήρως κατανοητούς από τον μέσο Έλληνα πολίτη  που θα περιέχουν σαφές χρονοδιάγραμμα , κόκκινες γραμμές, ρεαλισμό και κυρίαρχα  κοινή λογική.

Στο αγωνιώδες ερώτημα, υπάρχει λύση  η απάντηση είναι  όσο και εάν  ακούγεται περίεργα απλή. Σε τέτοιο βαθμό που φαντάζει τρομακτική σε όλους αυτούς τους κήρυκες της υποταγής  στο αναγκαίο. Η αυτοδιάθεση, το δικαίωμα του κάθε λαού να προσδιορίζει μόνος τον δρόμο του. Στο αγωνιώδες ερώτημα  εάν μπορεί να επιτευχτεί κάτι τέτοιο η απάντηση είναι εξίσου απλή, Τα κράτη στο καθεστώς παγκοσμιοποίησης που ζούμε αντιμετωπίζονται από τις περίφημες αγορές ως εταιρικές οντότητες με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται , με μια και μόνη αξιοσημείωτη  ιδιαιτερότητα, δεν μπορεί να πτωχεύσουν κατά την έννοια του πτωχευτικού δίκαιου. Αποτελούν από μόνα τους αυτοδύναμες αξίες συγκεκριμένου ύψους , άρα  και συγκεκριμένης  ανταλλακτικής δυνατότητας στην διεθνή αγορά. Το κλειδί του κάθε κράτους είναι η δυνατότητα του να αυξάνει την υπεραξία του πιστώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο  τα ίδια κεφάλαια. Το τελευταίο χρόνο άρχισαν ξαφνικά να βγαίνουν στην δημοσιότητα πληροφορίες σχετικές  με την παρουσία υδρογονανθράκων και ορυκτού πλούτου που διαθέτει η χώρα. Παράλληλα σχεδόν εντάθηκε ο ρυθμός υπερχρέωσης μας μέσω των γνωστών μνημονίων. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς καθόλου τυχαίο. Απλά προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η χειραγώγηση της χώρας , οι αγορές , μέσω της ευρωπαϊκής Ένωσης που εν προκειμένου  ενεργεί ως εντολοδόχος τους υπερχρεώνει  την Ελλάδα, μια και τα δάνεια επί τοις ουσίας επιστρέφουν ατόφια στους ίδιους πιστωτές,  ώστε με άνεση την δεδομένη στιγμή να διαχειριστή δια  ίδιον συμφέρον την συγκεκριμένη υπεραξία.

Η έξοδος από αυτό το τρομακτικό σπιράλ της καταστροφής που μας οδηγούν προϋποθέτει  πρώτα και πάνω από οτιδήποτε άλλο ψυχικό σθένος συνεπικουρούμενο  από ανόθευτη φιλοπατρία που δυστυχώς μόνο ο απλός πολίτης διαθέτει  πλέον. Και πολύ συγκεκριμένα βήματα.

Πρώτο βήμα οι εκλογές. Είναι απαραίτητο και προϋπόθεση η ανάδειξη  κυβέρνησης με χαρακτηριστικά αντιμνημονιακα. Για να μπορέσει να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο προϋποθέτει στράτευση  όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στον άλλον δρόμο. Δύσκολο εκ των πραγμάτων εγχείρημα αλλά όχι αδύνατο μια και σήμερα όσο ποτέ έχει διαμορφωθεί μια κοινή πλατφόρμα συνεννόησης και υπάρχει κόκκινη γραμμή. Αυτό δημιουργεί ένα σαφές περιβάλλον συνεννόησης για τους συμμετέχοντες. Απομένει η στρατηγική προσέγγιση των κινήσεων και κόμματων που πιστεύουν στην άλλη πορεία αυτή της  υγιούς μετάβασης  σε ένα ελπιδοφόρο αύριο για τον Ελληνισμό. Υπό αυτήν την προϋπόθεση  εμμονές μοναδικότητας δεν ευσταθούν για κανέναν. Η σύγκληση αποτελεί Εθνική επιταγή  και υπέρτατο οδηγό, η λαϊκή θέληση το απαιτεί και οι ηγεσίες που υποτίθεται τον επικαλούνται οφείλουν να ανταποκριθούν άμεσα.

Η συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου θεωρείται  επιβεβλημένη σε συνδυασμό εκπόνησης κοινού προγράμματος διακυβέρνησης. Για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο προϋποθέτει συζήτηση  εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων  χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς.

Η υπεροψία διαχρονικά  αποτελούσε επικίνδυνο  συναίσθημα, εάν σε αυτό προστεθεί η πεποίθηση της ιδιοκτησίας  της  μοναδικής αλήθειας και καθ επέκταση της μοναδικότητας αποτελεί από μόνο του ένα επικίνδυνα εκρηκτικό μίγμα που ανάλογα με την χρήση του μπορεί να αποτελεί ευλογία αλλά και καταστροφή  για τους  διαχειριστές του. Αναφέρομαι στο ΚΚΕ και για να ακριβολογώ στην ηγεσία του. Δυστυχώς φαίνεται η σπουδαία και μακριά ιστορία αυτού του κόμματος σήμερα αποτελεί κατάρα για τους ηγέτες του. Ο φόβος επανάληψης λαθών  του παρελθόντος  οδήγησαν στον σημερινό ιδιότυπο απομονωτισμό του που εξορκίζει συλλήβδην κάθε συμμαχία θεωρώντας σφαλμένα ότι με αυτό τον τρόπο προασπίζει την ιδεολογική του καθαρότητα. Φτάνοντας  μέχρι του σημείου να γυρίζει την πλάτη και να κλείνει τα αυτιά του στην λαϊκή απαίτηση για συνεργασίες όλων ανεξαιρέτως των προοδευτικών δυνάμεων . Αναρωτιέται κάνεις εάν η ομοφοβικη συμπεριφορά από μέρους του  θα σταθεί αιτία να χαθεί για τον λαό μια ακόμη ευκαιρία .

Σύντροφοι στελέχη και μέλη του ΚΚΕ τολμήστε , είναι η ώρα  που ο λαός απαιτεί όχι μόνο την συμμετοχή σας αλλά και την πολύτιμη οργανωτική και όχι μόνο πείρα σας στην διαμόρφωση ενός αρραγούς και μεγάλου μετώπου εξουσίας που θα επιτρέψει στον Ελληνικό λαό να επαναπροσδιορίσει την πορεία του στην δύσκολη σημερινή συγκυρία.

Οι συνθήκες το επιβάλλουν  ο λαός το απαιτεί.

Δημήτρης Μπονος Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ