2012-04-13 09:49:02
Φωτογραφία για Καμπάνες έως και 13 χρόνια για νεοναζί στη Ρωσία
Σε φυλάκιση που φθάνει έως και τα δεκατρία χρόνια καταδικάστηκε ομάδα δέκα Νεοναζί νεαρής ηλικίας στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία και συγκεκριμένα για σειρά επιθέσεων που διέπραξαν παρακινούμενοι από την ιδεολογία της «υπεροχής της ρωσικής φυλής». Οι νεαροί ήταν μέλη της ομάδας «Αυτόνομη Τρομοκρατική Οργάνωση Μάχης», με ηγέτη τον 20χρονο φοιτητή χημείας Ιβάν Αστάσιν, γνωστού ως Παούκ (αράχνη), ο οποίος κατηγορείται ότι στο διάστημα 2009 έως 2010 έκανε οκτώ τρομοκρατικές ή εμπρηστικές επιθέσεις με στόχους δυνάμεις ασφαλείας ή προερχόμενους από δημοκρατίες του Καυκάσου.

Ο συγκεκριμένος είχε επιτεθεί σε αστυνομικά τμήματα αλλά και σε σταθμό των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Ιδιαίτερη εντύπωση είχαν προκαλέσει οι επιθέσεις που πραγματοποίησε κατά αστυνομικών τμημάτων και ενός σταθμού της FSB, των ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Οι επιθέσεις είχαν στόχο να ασκηθεί επιρροή στην εσωτερική πολιτική, με στόχο να ασκήσουν πίεση για αυστηρότερη πολιτική για τους μετανάστες.

Οι ποινές που επιδικάστηκαν στους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα κυμαίνονται μεταξύ τριών και δεκατριών ετών και οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν ήταν για τρομοκρατία, παράνομη κατασκευή εκρηκτικών και βλάβη κατά της αξιοπρέπειας υπαγορευόμενη από φυλετικό μίσος.

Ο αρχηγός Παούκ στρατολογούσε στην ομάδα κυρίως ανήλικους.
newsbeast
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ