2012-04-13 09:49:05
Φωτογραφία για Η Ισπανία δεν χρειάζεται κατεπείγουσα οικονομική βοήθεια
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι επανέλαβε σήμερα από τη Βαρσοβία ότι είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί κατά της οικονομικής κρίσης... στη χώρα του και τόνισε ότι η χορήγηση βοήθειας "δεν έχει νόημα".

"Το ερώτημα της διάσωσης της Ισπανίας δεν έχει κανένα νόημα. Δεν χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο και δεν έχουμε την πρόθεση να προσφύγουμε (στο μηχανισμό στήριξης). Δεν θα υπάρξει καμία βοήθεια για την Ισπανία", είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, από κοινού με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ.

"Η κατάσταση είναι δύσκολη όμως έχουμε μια κυβέρνηση που λαμβάνει αποφάσεις, που ξέρει τι πρέπει να κάνει, που ξεκίνησε μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσει", υπογράμμισε ο Ραχόι.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι που εξέφρασαν και οι δύο την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση στην Ισπανία. "Δεν θέλω να διαφωνήσω με κανέναν ηγέτη", είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η ισπανική κυβέρνηση ξέρει τι πρέπει να κάνει: "Πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το έλλειμμα, να ξεκινήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να ενεργήσει έτσι ώστε η Ισπανία να ξαναβρεί το δρόμο της ανάπτυξης και της απασχόλησης".


Από την πλευρά του, ο Τουσκ χαιρέτισε τις ενέργειες του Ισπανού ομολόγου του. "Ο κατάλογος των δράσεων που ανέλαβε η ισπανική κυβέρνηση είναι εντυπωσιακός. Αξίζει να το σεβαστούμε. Παρατηρούμε με θαυμασμό την ικανότητα της ισπανικής κυβέρνησης και την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο αξίζει το σεβασμό όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης", είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Ο προϋπολογισμός της Ισπανίας για το 2012 προβλέπει σκληρά μέτρα λιτότητας προκειμένου να εξοικονομηθούν 27,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Μαδρίτη ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό το δημοσιονομικό έλλειμμά της θα πέσει από το 8,51% του ΑΕΠ στο 5,3% μέχρι το τέλος του έτους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι Anonymous χτύπησαν το FBI
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι Anonymous χτύπησαν το FBI
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ