2012-04-13 11:00:08
Φωτογραφία για JP Morgan: Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική
Ισοδύναμη με μια καταστροφή θα είναι οποιαδήποτε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας JP Morgan, Τζέϊμς Ντίμον Συγκριμένα σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Rice, ο κ. Ντίμον δήλωσε πως «Η Ευρώπη παραμένει σε κρίση» και συμπλήρωσε: «για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, Ιταλία και Ισπανία πρέπει να εφαρμόσουν σχέδια λιτότητας και ανάπτυξης που να είναι πιστευτά από τους επενδυτές».

Ως προς την Ελλάδα, ο κ. Ντίμον ήταν κατηγορηματικός. Δήλωσε πως εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε όταν το πρόβλημα χρέους έγινε εμφανές, «δεν θα υπήρχε μεγάλο ζήτημα».

Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν «καταστροφική» καθώς θα πυροδοτούσε «μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία και την Ισπανία».

Επίσης θα δημιουργούσε «σύγχυση στους επενδυτές και τις επιχειρήσεις που θα προσπαθούσαν να διαλευκάνουν εάν τα συμβόλαιά τους είναι σε ευρώ ή στο εθνικό νόμισμα».

«Όταν (όχι αν) θα αναδιοργανώσουν την συνθήκη του ευρώ, θα πρέπει να επιτρέπουν τη δυνατότητα ομαλής εξόδου» κατέληξε ο κ. Ντίμον. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ