2012-04-13 11:37:08
Φωτογραφία για Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κατασκεύασαν τη «Μηχανή του Χρόνου»!
Δηλώνουν έτοιμοι να … σαλτάρουν σε αρχαίους γαλαξίες.

Περίπου επτά χρόνια χρειάστηκαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, για να κατασκευάσουν ένα όργανο που το αποκαλούν «μηχανή του χρόνου», και θα τους επιτρέψει να κοιτάξουν στα πιο απομακρυσμένα και πιο αρχαία σημεία του σύμπαντος.

Πρόκειται για το φασματόμετρο «Mosfire», το οποίο κατασκευάστηκε στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, και εγκαταστάθηκε στο τηλεσκόπιο Keck I του Αστεροσκοπείου W.M. Keck, στο ηφαίστειο Μάουνα Κέα της Χαβάης.

Το φασματόμετρο αυτό πρόκειται να συλλέξει υπέρυθρα μήκη κύματος, αόρατα στο ανθρώπινο μάτι και θα διαπεράσει την κοσμική σκόνη και να δει απομακρυσμένα αντικείμενα στο σύμπαν.

Μάλιστα όπως ευελπιστούν οι επιστήμονες, η «μηχανή του χρόνου» θα μπορέσει να τους δείξει τους πιο αρχαίους γαλαξίες που υπάρχουν, και μετρούν 10 δισ. χρόνια ζωής, δηλαδή μερικούς που δημιουργήθηκαν λίγο μετά την αρχή του χρόνου, το λεγόμενο «Μπιγκ Μπανγκ».

Το φασματόμετρο θα «λύσει» τα χέρια των επιστημόνων, καθώς οι αστρονόμοι πλέον θα μπορούν πολύ πιο εύκολα να εντοπίζουν μικρούς γαλαξίες, αλλά και «οικογένειες γαλαξιών».

Τo MOSFIRE ζυγίζει 5 τόνους και η κατασκευή του στοίχισε 14 εκατομμύρια δολάρια.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ