2013-11-26 20:02:05
Φωτογραφία για Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Αιγύπτου Dr. Hisham Darwish, για τη φιλοξενία του 3ου Φεστιβάλ Ελλήνων Αιγυπτιωτών καλλιτεχνών στο Μαρούσι
Θέματα πολιτιστικής συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με την Πρεσβεία της Αιγύπτου αναπτύχθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον Ακόλουθο του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας Dr. Hisham Darwish, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με την ευκαιρία του αιτήματος της αντιπροσωπείας της Αιγύπτου για φιλοξενία του 3ου Φεστιβάλ Ελλήνων Αιγυπτιωτών καλλιτεχνών στο Μαρούσι.

Στη διάρκεια της συνάντησης, διαβιβάστηκε εκ μέρους του εκπροσώπου της η επιθυμία της Αιγυπτιακής Πρεσβείας η επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, που φέρει τη σφραγίδα 55 Ελλήνων Αιγυπτιωτών καλλιτεχνών, να φιλοξενηθεί φέτος στο Μαρούσι δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση να επισκεφτούν την έκθεση αυτή και τα σχολεία της πόλης.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του εκπροσώπου της Αιγυπτιακής Πρεσβείας και των Ελλήνων καλλιτεχνών της Αιγύπτου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, δήλωσε ότι ο Δήμος με χαρά θα φιλοξενήσει μία τέτοια εκδήλωση που θα φέρει ακόμα πιο κοντά τον ελληνικό και τον αιγυπτιακό λαό, λαούς που από τα αρχαία μέχρι τα σύγχρονα χρόνια συνδέουν ισχυροί ιστορικοί δεσμοί
. «Με χαρά θα φιλοξενήσουμε σε αυτό το ιστορικό σπίτι αφιερωμένο στη μνήμη του Μαρουσιώτη Σπύρου Λούη, στη Δημοτική μας Πινακοθήκη που φιλοξενεί έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών με επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αυτή την έκθεση που ξυπνά μνήμες και συναισθήματα από άλλες εποχές και μέρη νοσταλγικά».

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης, ζήτησε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νίκο Πέππα, να ενημερωθούν τα σχολεία της πόλης προκειμένου οι μαθητές με οργανωμένες επισκέψεις να γνωρίσουν την έκθεση. Με την ευκαιρία της επικοινωνίας τους ο κ. Πατούλης, εξέφρασε, επίσης, την ευχή οι δύσκολες μέρες που βιώνει η Αίγυπτος σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν.

Παρόντες στη συνάντηση, ήταν, επίσης, ο εκπρόσωπος των Αιγυπτιωτών Δημήτρης Πράσινος, ο εκπρόσωπος των καλλιτεχνών Συμεών Γιαννικάκης, όπως και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ