2012-04-13 14:19:05
Φωτογραφία για H Samsung ξεπέρασε τη Nokia στις πωλήσεις κινητών
H νοτιοκορεάτικη Samsung «εκθρόνισε» τη Μεγάλη Πέμπτη μετά από 14 χρόνια την φινλανδική Nokia στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με το Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Samsung ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Nokia για πρώτη φορά στην ιστορία στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Samsung πώλησε 88 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, έναντι των 83 εκατομμυρίων της Nokia. «Μετά 14 χρόνια ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών, η εκθρόνιση από την πρώτη θέση θα αποτελέσει δυνατό χτύπημα για τη Νοkia – αντίθετα στη Samsung θα χορεύουν από την αίθουσα συνεδριάσεων μέχρι το εργοστάσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά αναλυτής της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Πάντως, κάποιοι συνάδελφοί του θεωρούν ότι η θέση του «Νο 2» δεν θα έχει μεγάλη διαφορά για τη Nokia.

«Θα τους ζημιώσει σε επίπεδο δημόσιων σχέσεων, αλλά στην πράξη δεν αλλάζει τίποτε: σε τελική ανάλυση τα προβλήματα είναι τα ίδια, είτε παραμείνουν το Νο 1 είτε γίνουν το Νο 2» ανάφερε κάποιος άλλος αναλυτής.

Οι φινλανδοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αγορά έξυπνων κινητών, ωστόσο η κυριαρχία τους στα κινητά χαμηλότερου κόστους τους επέτρεψε να παραμείνουν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών από πλευράς πωλήσεων. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ