2012-04-13 15:06:03
Φωτογραφία για Στη ΝΔ ψάχνουν εναγωνίως τρόπους να αποδυναμώσουν τη Χρυσή Αυγή
Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού βρίσκονται τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βλέποντας τα στοιχεία των πρόσφατων δημοσκοπήσεων σύμφωνα... με τα οποία η Χρυσή Αυγή ξεπερνά σε ποσοστά το 5%.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του diktionews.gr, οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη για να βρεθεί τρόπος αντίδρασης στη δυναμική που έχει αναπτύξει το συγκεκριμένο ακραίο κόμμα αφού με αναγωγή των δημοσκοπικών ποσοστών, η δύναμή του σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 8%!

Αυτό που ενοχλεί ακόμη περισσότερο στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού είναι ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά η Χρυσή Αυγή τα συγκεντρώνει σε παραδοσιακά δεξιές περιοχές όπως για παράδειγμα η Α' Αθηνών, το υπόλοιπο Αττικής αλλά και η Μεσσηνία και η Λακωνία.

Κάτι τέτοιο αφαιρεί τη δυνατότητα της ΝΔ να κάνει τη διαφορά αφού δεν μπορεί να κρατήσει συσπειρωμένους τους οπαδούς της ούτε στα προπύργιά της.


Η λύση πάντως για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη βρεθεί παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις και τον έντονο προβληματισμό.

Η νευρικότητα που επικρατεί στη Συγγρού για την άνοδο της Χρυσής Αυγής φάνηκε και από τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν από την έναρξη της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο Αιγάλεω.

Τότε μία ομάδα μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε σε ομάδες νεοδημοκρατών που κατευθύνονταν προς το δημοτικό γυμναστήριο όπου θα ξεκινούσε σε λίγη ώρα η ομιλία του προέδρου της ΝΔ. Η πρώτη πληροφόρηση που προωθήθηκε σε όλους από στελέχη του κόμματος ήταν ότι επρόκειτο «για Χρυσαυγίτες που προκαλούσαν».

Κάτι βέβαια που αποδείχτηκε στην πράξη λάθος, αφήνοντας πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα του «λάθους».

Από την άλλη πλευρά, η Χρυσή Αυγή επιμένει να έχει χαμηλούς τόνους και να μην προκαλούν τα στελέχη της δίνοντας την εντύπωση ότι λειτουργεί πλέον μέσα στο σύστημα. Κάτι βέβαια που ορισμένοι φοβούνται ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Το πλεονέκτημα βέβαια είναι πως απομένουν περίπου τρεις εβδομάδες για τις εκλογές και τα ενδεχόμενα δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων είναι ελάχιστα.
diktionews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ