2012-04-13 15:41:42
Φωτογραφία για Όλα γύρω του γυρίζουν…
Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την παραμονή του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα των δικαιολογιών.

Τα πάντα λοιπόν έχουν να κάνουν με τον Βαλβέρδε! Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα, ήταν δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα μάζευε γύρω του τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή είναι η μοίρα.

Να παίζει τόσο καλή μπάλα, μα να μην τον έχουν ρωτήσει πολλές φορές γι’ αυτή. Να βγάζει μια καινούργια φιλοσοφία, αλλά να μη γουστάρουν να την αναλύσουν. Να κερδίζει εύκολα και να ακούει τον αντίπαλο προπονητή δίπλα του να κλαίγεται.

Να αποχωρεί από το γήπεδο και δίπλα του να πέφτουν μπουκάλια. Να είναι τόσο σοβαρός, όσο κανείς άλλος και να ‘χει μοναδικό παράσημο, ότι αραιά και που, παραδέχεται ο Τύπος, αυτή την σοβαρότητά του. Τρίχες κατσαρές Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν ξέρει και ο ίδιος αν αυτή την στιγμή είναι ως προς το συμφέρον του να φύγει ή να μείνει
. Συνεχίζοντας στο λιμάνι, θα έχει ξανά όλα τα παραπάνω. Μη γελιόμαστε, αυτή είναι η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Πρώτα αναζητείται η δικαιολογία και μετά η αφορμή και στην συνέχεια η αιτία. Λίγοι θέλουν να κάνουν βήματα προόδου και μια ομάδα που ‘χει ξεφύγει… χιλιόμετρα από τις υπόλοιπες δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο καταφύγιο για έναν προπονητή που καλείται να "πουλήσει" την αξία του.

Γιατί τώρα ο Βαλβέρδε είναι πιο… ψημένος από εκείνον που κάθισε ένα χρόνο στο λιμάνι και μετά "βούλιαξε" στην Βιγιαρεάλ. Τώρα ξέρει περισσότερα , είναι υποψιασμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις και στην τελική, θα υπάρχει πάντα η απορία: Τι να κάνει με τον Ολυμπιακό; Να πάρει πρωτάθλημα; Και; Θα μπορέσει να κάνει μια τρομερή πορεία στο Τσάμπιονς Λίγκ; Αν με το ζόρι απαντήσετε θα πείτε "δύσκολο", γιατί η εποχή δεν είναι η καταλληλότερη για οικονομικό άνοιγμα και το να προχωρήσεις , πέρα από τύχη θέλει και λεφτά στις μεταγραφές. Ναι, παραδείγματα όπως του ΑΠΟΕΛ, υπάρχουν για να αποτελούν τις εξαιρέσεις στον κανόνα. Όμως οι… φωτοβολίδες είναι για το Πάσχα(μέρες που είναι) και όχι για να τις σκάμε συνέχεια.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Ερνέστο και συζητάει με τον εκπρόσωπό του για όλα. Το οικογενειακό πρόβλημα, που πλανάται πάλι, φυσικά και υπάρχει. Αλλά δεν είναι το μείζον ζήτημα. Με τη λογική αυτών που το… κωτσάρουν κάθε τρεις και λίγο, θα έπρεπε να δουλεύει ο Βαλβέρδε στην Αθλέτικ και πουθενά αλλού. Δεν είναι όμως έτσι η κατάσταση. Υπάρχουν ομάδες, που έχουν πλησιάσει τον ατζέντη του. Έχουν κάνει μια κρούση, τις γνωρίζει ο προπονητής του Ολυμπιακού και θα αποφασίσει.

Ωστόσο, δεν είναι και 100% βέβαιο, ότι θα πάρει το αεροπλάνο για να φύγει από την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει όλες τις πιθανότητές του. Ο Μαρινάκης, ο κόσμος, οι παίκτες, είναι γερά όπλα και χτυπάνε στην καρδιά του Ερνέστο. Ξέρει ότι γεννήθηκε σε μια Ισπανική κωμόπολη, μεγάλωσε στην Βιτόρια, ανδρώθηκε (παικτικά και προπονητικά) στο Μπιλμπάο, διέπρεψε στην Βαρκελώνη παίκτης και προπονητής σε Μπάρτσα και Εσπανιόλ, αλλά δεν έχει λατρευτεί πουθενά, όσο στον Πειραιά…

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με NFC το Nokia Lumia 610
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με NFC το Nokia Lumia 610
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ