2012-04-13 15:39:08
Φωτογραφία για Δεσμεύονται οι λογαριασμοί των κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου
Εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Η κ. Ράικου ζητεί να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι για τους οποίους ο ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης θεωρώντας τους ύποπτους φυγής.

Εκτός του πρώην υπουργού, που θα απολογηθεί για την υπόθεση την Δευτέρα του Πάσχα, η δέσμευση αφορά τους Νίκο Ζήγρα (ξάδελφο του κ. Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι»), Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (λογίστρια - εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριών off shore εταιρειών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό), Γιώργο Σαχπατζίδη, (επιχειρηματία που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρείας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου), και Αστέριο Οικονομίδη (βασικό μέτοχο σε εταιρεία που εμφανίζεται να επισκευάζει το σπίτι στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου από το 2001 και επίσης να πουλά διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού).


Οι τρεις πρώτοι θα απολογηθούν την Τρίτη, ενώ ο κ. Οικονομίδης προφυλακίστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Εισαγγελίας για την υπόθεση κάνει λόγο για δίκτυο προσώπων και εξωχώριων εταιρειών, που για περισσότερα από δέκα χρόνια παρέχει βοήθεια στον πρώην υπουργό, μέσω δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εικονικών ή μη αγοραπωλησιών ακινήτων, ώστε να «σβήνει» τα ίχνη παράνομων πληρωμών.

Στις 206 σελίδες του πορίσματος που συνέταξαν οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου, οι οποίοι ερεύνησαν τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι κατηγορούμενοι «συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από το έγκλημα της κατ' εξακολούθησης παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου».

«Μέσω του πολύπλοκου δικτύου εταίρων, παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών σε διάφορες χώρες που με μεθοδικότητα «έστησαν» τα ανωτέρω πρόσωπα, διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά ενώ δεν προκύπτει η κατάληξη μεγάλων χρηματικών ποσών τα οποία προφανώς έχουν στη διάθεσή τους σε τόπο και με μορφή που δεν είναι γνωστά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα.

Σύμφωνα με τους Εισαγγελείς, τα ποσά που οι ίδιοι θεωρούν βέβαιο ότι ο πρώην υπουργός απέκρυψε, αφορούν παράνομες αμοιβές του από προμήθειες εξοπλιστικών συστημάτων που διαχειρίστηκε ως υπουργός Αμυνας. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ