2012-04-13 16:42:08
Φωτογραφία για Στο δρόμο για το Ζάππειο ΙΙΙ ο Σαμαράς
Μετά το Ζάππειο Ι και το Ζάππειο ΙΙ, φαίνεται πως έχει σειρά μια τρίτη, προεκλογική αυτή τη φορά εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στο χώρο του Ζαππείου.

Αν και, για την ώρα, τα στελέχη της Συγγρού δείχνουν να μην ασπάζονται την ορολογία «Ζάππειο ΙΙΙ», η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, στο χώρο όπου εγκαίρως, όπως έχει επανειλημμένως τονίσει, διαπίστωσε την αναποτελεσματικότητα του μίγματος πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου και τον υφεσιακό χαρακτήρα του Μνημονίου, προτείνοντας παράλληλα έναν διαφορετικό τόπο «που αρχικά χλευάστηκε», θα λειτουργήσει, συνειρμικά, θετικά για το ακροατήριο του κόμματος.

Η εμφάνιση Σαμαρά στο Ζάππειο προγραμματίζεται για τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, και εκεί πιθανότατα θα παρουσιαστούν στο σύνολό τους και τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου οι υποψήφιοι να προλάβουν να γυρίσουν την Ελλάδα, επικοινωνώντας τις θέσεις της ΝΔ., οι οποίες επίσης αναμένεται να παρουσιαστούν εκτενώς.


Το κομμάτι της εξωτερίκευσης των θέσεων της ΝΔ και της γνωστοποίησης του προγράμματος, που επί μήνες προετοίμαζε η ΝΔ με συνεχείς συσκέψεις της αρμόδιας Γραμματείας υπό τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, αποτελεί στοίχημα της Συγγρού που πρέπει σε μόλις 20 μέρες που υπολείπονται να «γυρίσει το κλίμα» και κερδίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να δώσει έμφαση στη «μαγική λέξη»: Ανάπτυξη και θα υποσχεθεί μέτρα καταπολέμησης της ύφεσης όπως :

1. Την ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, των ΕΣΠΑ, που λιμνάζουν αναξιοποίητα.

2. Την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, αμέσως μετά την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ειδικά μέτρα ήδη επεξεργασμένα και απολύτως εφικτά.

3. Την επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, που προβλέπεται ήδη από τη νέα δανειακή σύμβαση, να γίνει μέσα στο χρόνο.

4. Την κατάθεση χρονοδιαγράμματος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από την επόμενη χρονιά, με πρώτο το 15% για φόρο «νομικών προσώπων».

5. Τη φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα, όπως συνέβη σε Βέλγιο και Ιταλία.

6. Τον συμψηφισμό των οφειλών από και προς το δημόσιο.

7. Ενέργειες προστασίας των δανειοληπτών και ανακούφισής τους, όπως επί παραδείγματι να μην ξεπερνούν οι δόσεις των δανείων τους το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Παράλληλα, η ΝΔ θα συνεχίσει την τακτική:

- Αποδόμησης Βενιζέλου , επιχειρώντας να εξισώσει το δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου, μιλώντας για απίστευτα λάθη, λαϊκισμό και ανευθυνότητα του πρώτου με τον οποίο ταυτίστηκε απόλυτα ο δεύτερος.

- Πολέμου στα…δεξιά , με την απαξίωση των Καρατζαφέρη, Καμμένου και Ντόρας, μιλώντας για κομματίδια που δίνουν ασυλία στο ΠΑΣΟΚ

- Σφυρηλατήματος της Αριστεράς, με προφανή στόχο να φρενάρει την αντι-μνημονιακή ψήφο και την ψήφο διαμαρτυρίας.

Μέχρι πάντως την εκδήλωση του Ζαππείου, πολλά μένουν να «κλειδώσουν», στις συνεχείς συσκέψεις που θα προηγηθούν, μεταξύ του Προέδρου και των στενών του συνεργατών.

Ο κομματικός μηχανισμός είναι άλλωστε σε πλήρη συναγερμό. Υπό την Προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, θα συνεδριάσει αύριο, Τρίτη του Πάσχα, στις 14:00, η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος ενώ νωρίτερα, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ