2012-04-13 18:01:03
Φωτογραφία για Επιστροφή 55 αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους
Επιστροφή πενήντα πέντε (55) αλλοδαπών, διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους στο πλαίσιο της καταπολέμησης της μη νόμιμης μετανάστευσης, ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα:

Το πρώτο τρίμηνο του 2012 έχουν επιστρέψει συνολικά 1992 αλλοδαποί

Η επιστροφή άλλων πενήντα πέντε (55) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (12-04-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, επέστρεψαν είκοσι (20) πολίτες Αφγανιστάν, δύο (2) πολίτες Τουρκίας, τρεις (3) πολίτες Γεωργίας, ένας (1) πολίτης Ιράκ, είκοσι ένας (21) πολίτες Μπαγκλαντές, ένας (1) πολίτης Νιγηρίας, δύο (2) πολίτες Κίνας, ένας (1) πολίτης Ρουμανίας, δύο (2) πολίτες Ολλανδίας, ένας (1) πολίτης Βουλγαρίας και ένας (1) πολίτης Αμερικής, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.


Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας, Γεωργίας, Ιράκ, Μπαγκλαντές, Νιγηρίας, Κίνας, Ρουμανίας, Ολλανδίας, Βουλγαρίας και Αμερικής πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Κωνσταντινούπολη, τη Τυφλίδα, το Ερμπίλ, τη Ντάκα, το Λάγος, τη Σαγκάη, το Βουκουρέστι, το Άμστερνταμ, τη Σόφια και τη Νέα Υόρκη αντίστοιχα. Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Αφγανιστάν πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για δεκαοκτώ (18) από αυτούς με προορισμό τη Καμπούλ και για δύο (2) με προορισμό τη Ρώμη.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρώτο τρίμηνο του 2012 πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις επιστροφών από τις Υπηρεσίες Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου επέστρεψαν συνολικά 1992 αλλοδαποί υπήκοοι στις χώρες καταγωγής τους.

Οι επιστροφές στις χώρες καταγωγής των αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν, είτε με εμπορικές πτήσεις και ειδικές πτήσεις charter από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είτε οδικώς με λεωφορεία προς τις χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαικό Ταμείο Επιστροφών.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ