2012-04-13 19:09:00
Φωτογραφία για «Η ΕΕ μας εκβιάζει», λέει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
Θεωρεί απαράδεκτους τους όρους των Βρυξελλών για τηχορήγηση δανείου. Κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης στρέφεται εκ νέουο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, λέγοντας ότι συνιστούν εκβιασμό οι όροι των πολιτικών αλλαγών που θέτουνοι Βρυξέλλες και για τη χορήγηση δανείου προς τη χώρα από τους «27» και τοΔιεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 «Το να δημιουργήσουμε πολιτικές προϋποθέσεις, για παράδειγμα στο δικαστικόσύστημα, θα ισοδυναμούσε με εκβιασμό, γεγονός που είναι απαράδεκτο στουςκόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Ορμπάν στην εβδομαδιαία συνέντευξη πουπαραχωρεί στο δημόσιο ραδιόφωνο MR1.

«Το ΔΝΤ θέτει μόνο οικονομικούς όρους, όμως η ΕΕ φλερτάρει με την ιδέα να θέσειπολιτικές προϋποθέσεις» προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι χώρες όπως το Πακιστάν,η Αίγυπτος ή ακόμη και η Λευκορωσία, έλαβαν πρόσφατα δάνεια από το ΔιεθνέςΝομισματικό Ταμείο.

Στα τέλη Νοεμβρίου 2011, λόγω της ανόδου των επιτοκίων και της αποδυνάμωσης τουεθνικού της νομίσματος, η Ουγγαρία ζήτησε δάνειο ύψους 10-15 δισεκατομμυρίωνευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ. 


Το δάνειο δεν της χορηγήθηκε επειδή στα τέλη του έτους έλαβε μια σειρά μέτρωνπου δεν συνάδουν με την «οικονομική ορθοδοξία» που ακολουθεί το ΔΝΤ, όπως γιαπαράδειγμα επειδή ψήφισε ένα νόμο που περιορίζει την ανεξαρτησία της ΚεντρικήςΤράπεζας.

Η ΕΕ θέτει ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη χορήγησηοικονομικής βοήθειας να τροποποιηθούν οι αμφιλεγόμενοι νόμοι. Ο Ορμπάνπρόκειται να συναντηθεί στις 23 Απριλίου στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο τηςΚομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για να συζητήσουν επί του θέματος.
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ