2013-12-02 20:12:06
Φωτογραφία για Αναγνώστης σχολιάζει περί ΙΚΑ και μικρών δυσλειτουργιών και άλλων δεινών
Το θέμα για το οποίο θέλω να απασχολησω τον υπουργό και στους λοιπους που το κοινοποιώ, ειναι πολύ μικρό, τόσο μικρό που θα το έλεγες και ασήμαντο, αλλα μιας και αναφερομαι στο ΙΚΑ και στην υγεία μην μας διαφευγει οτι από ένα μικρουλι σκουριασμένο καρφάκι αρκει για προκαλέσει τέτανο και εν τελει θάνατο. Αμα τα μικρά καρφάκια γίνουνε πολλά καταλαβαίνουμε τι γίνεται.

Και μετα απο αυτην την ικρη εισαγωγή ας μπουμε και στο κυρίως.

Το ΙΚΑ λοιπον διαθετει τηλέφωνα και τηλεφωνικους αριθμούς. Διαθετει και ιστοσελίδα οπου αναφέρονται αυτοί οι αριθμοί. Μεχρις εδώ καλά. Γιατι διαθέτει τηλεφωνα, μια απλη απάντηση σε αυτην την ερωτηση θα ήταν για να εξυπερετουν τους "πολιτες", (μμμ εδω αρχίζουν οι αμφιβολίες). Αυτά τα τηλέφωνα λοιπόν ενω καλούν κανένας δεν τα σηκώνει, (ψεματα, μερικές φορές τα σηκωνουν και ακους μια ωραια μουσική μιας και περιμενεις) αρα η αλήθεια ειναι οτι ποτε δεν ακους μια φωνη.


Αρα τι καταλαβαμε μεχρις εδω οτι στο ΙΚΑ εχουν αυτα τα τηλεφωνα για να ακουμε μουσική και να χαλαρώνουμε. Επειδη ομως μπορει να κάνω και λαθος υποβάλω αυτην την απορία μου στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. Πιστευετε αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κυριοι οτι ετσι χαλαρώνουμε?

Λοιπον μιας και χαλαρωσαμε αρκετα με την ουσική της αναμονής ειπαμε να επισκεφτουμε το τοπικο υποκατάστημα της περιοχής μας για να κανουμε την ερωτηση που θελαμε να κανουμε τηλεφωνικώς.

Και ετσι μια καλη πρωινη ωρα, μετα την ακροαση της μουσικής που λέγαμε και με αρκετα κεφια καβαλάμε το οχημα μας και βουρ στο υποκαταστημα. Στην απορία κάποιου γιατι πηραμε οχημα, η απάντηση ειναι γιατι σκεφτηκαμε οτι με τους φορους της βενζίνης ενισχυουμε την εθνική οικονομία και με την φθορά στα αναλώσιμα θα ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και το εμποριο και πάλι την εθνική οικονομία γιατι πληρώνουμε και ΦΠΑ. Αφου παρκαρουμε και στο ιδιωτικό πάρκινγκ (για την ενισχυση της οικονομίας που λέγαμε) αλλα και για να αφησουμε ελευθερο χωρο στους πεζούς ή και σε καποιον ασθενέστερο οικονομικά συμπολίτη μας, μπουκαρουμε περιχαρεις στο τοπικο υποκαταστημα (ποιητική αδεία, γιατι στην πραγματικότητα δοκιμασαμε πολλά τοπικα υποκαταστήματα) . Επειδη ο σκοπός μας ηταν μια πληροφορία κοιτάξαμε στην εισοδο εκει που γράφει πληροφορίες. Οταν υπηρχε υπαλληλος απλα σου ελεγε σε ποιο τμημα να πας. Και ετσι τσουπ τσουπ πάμε στο αντιστοιχο τμήμα, και τι ανακαλύπτουμε, οτι εκει δεν μπορεις να παρεις πληροφορίες, αλλα πρέπει να πάρεις χαρτακι και να στηθεις στην ουρα.

Και πόσο κρατάει αυτη η ουρά θα με ρωτήσουν οι αγαπητοί ηγήτορες του υπουργείου, και θα τους απαντήσω οτι αναμλενοντας κανα εικοσαλεπτο και με τις απαραιτηες αναγωγές και τους απαραιτητους μαθηματικους υπολογισμους, αλλα συλλεγοντας και πληροφορίες από τους συμπολίτες μου φτάνουμε στο βραιο νουμερο των δυομιση με τριών ωρών. ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑΣ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

Και εδω εχω να κάνω μια ερωτηση στον κυριο υπουργο και στους λοιπους αρμόδιους, γιατι δεν βαζουνε μια πριζουλα ανα καθισμα και μερικες εχτρα για να μπορουμε να δουλευοουμε τον laptop μας, γιατι οι δικοί μας δεν καταφερνει η μπαταρία να κρατήσει πάνω από μιαμιση ώρα. Επίσης γιατι δεν βαζουν καθισματα με τραπεζακι και wifi τουλάχιστον να απασχολιόμαστε δημιουργικά τις ώρες της αναμονής.Και επίσης γιατι δεν εχουν καντινα μεσα στο κτιριο με καλες τιμες να επωφελειται και το ιδρυμα.

Ξερω οτι καποιοι θα απαντήσουν οτι με αυτά που λεω απομονώνουμε από το περιβάλλων μου και ετσι χανουμε την ευκαιρία για κοινωνικές επαφές μαζι με τους αλλους τυχερους που αναμένουνε. Θα ειχατε δικαιο σε αυτην την παρατηρηση, αλλα δεν λαβατε υπόψη σας οι ξενες γλωσσες που μαθαιναμε εμεις δεν αρκουν. Γιατι ο περιγυρος της αναμονής δεν μιλάει ουτε αγγλικά, ουτε γαλλικά, ουτε καν γερμανικά, αλλα μιλάει κατι άλλες βαρβαρικές γλώσσες που δεν καταλαβαινουμε.

Για να μην κανω βαρετό αυτό το μηνυμα θα συνοψίσω επισημαινοντας τα κύρια σημεια που θέλουν βελτίωση και ο κύριος υπουργος θα με καταλάβει.

1. Τα τηλεφωνα να απαντουν πιο γρήγορα

2. Να μας φινεται επιλογη στην μουσική της αναμονής

3. Ρευματολήπτες στις αιθουσες της αναμονης και wifi (με τον καφε θα τα καταφερουμε μονοι μας)

Νομιζω οτι αυτά θα εχουν πολύ μικρό κοστος για τις υπηρεσίες σας και μεις θα το απαλαμβανουμε.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός 60-87
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός 60-87
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ