2013-12-02 21:32:05
Φωτογραφία για Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, που οργάνωσε χθες ο σύλλογος «Κρητών Θεσσαλίας ο Ψηλορείτης». Την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ενώ το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, φορείς, τα μέλη των συλλόγων Ποντίων, Ρουμελιωτών, Κυπρίων, αλλά και πολίτες.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης αναφερόμενος στο ιστορικό γεγονός της Ένωσης τόνισε: «Είχαν προηγηθεί δεκάδες αιματοβαμμένοι αγώνες για την ελευθερία και την ένωση, δεδομένου ότι οι Κρητικοί ποτέ δεν αποδέχθηκαν τη μοίρα του κατακτημένου και πάντοτε βρίσκονταν σε επαναστατική εγρήγορση, παλεύοντας με ηρωισμό για υψηλά ιδανικά. Η σημασία αυτής της ιστορικής επετείου είναι αυταπόδεικτη
. Συγκινεί και κινητοποιεί κάθε Κρητικό, εντός και εκτός Κρήτης. Αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε την ένδοξη ιστορία μας, να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Επιπλέον, είναι μία ευκαιρία να προχωρήσουμε σε έναν απολογισμό. Ιδιαίτερα, στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, να αντλήσουμε παραδείγματα και δύναμη από τους αγώνες, το θάρρος, την αυταπάρνηση των προγόνων μας».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του συλλόγου «Κρητών Θεσσαλίας ο Ψηλορείτης» Ανδρέα Καψοριτάκη για την τιμητική εκδήλωση που διοργανώθηκε για την ιστορική επέτειο της Ένωσης, παρέδωσε αναμνηστικά μετάλλια, ενώ προβλήθηκε η ταινία-ντοκιμαντέρ «Κρήτη Πορεία προς την Ένωση 1821-1913» μια παραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής νεότερης και σύγχρονης Βαλκανικής ιστορίας στο ΑΠΘ Σπύρος Σφέτας, και ο πρόεδρος του συλλόγου «Κρητών Θεσσαλίας ο Ψηλορείτης»-αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανδρέας Καψοριτάκης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ