2012-04-13 19:42:45
Φωτογραφία για ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ
Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν την Μεγάλη Παρασκευή στους Ορθόδοξους Ναούς και παρακολούθησαν μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης την τελετή της Αποκαθήλωσης του Χριστού.

Την τελετή παρακολούθησαν πολλοί πιστοί και στην Αθήνα. Στη Μονή Πεντέλης, η τελετή πραγματοποιήθηκε σ΄ένα λοφίσκο μέσα στον προαύλιο χώρο της Μονής, όπου βρίσκεται ο Σταυρός του Μαρτυρίου. Από το πρωί πλήθος πιστών περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσει.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο ηγούμενος της Μονής, μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, επικεφαλής πομπής έφυγε από το ναό και αναπαριστώντας την πορεία προς το Γολγοθά ανέβηκε το λόφο όπου βρίσκεται ο Σταυρός με τον Εσταυρωμένο Ιησού. Μαζί του βρίσκονταν ιερείς και μοναχοί, ενώ η φιλαρμονική απέδιδε πένθιμους ύμνους.

Ο ηγούμενος, ως άλλος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, κατέβασε το Σώμα του Ιησού από το Σταυρό και βοηθούμενος από τους μοναχούς το τύλιξε σε λευκό σεντόνι. Κατόπιν το τοποθέτησε στον τάφο που βρίσκεται στον περίβολο της Μονής και το σφράγισε με λίθο, «όπως ακριβώς» έγινε στα Ιεροσόλυμα, πριν από 2000 χρόνια.


Το βράδυ θα γίνει η περιφορά του επιταφίου, με την οποία κορυφώνεται το Θείο Δράμα, ενώ το πένθος θα δώσει την θέση του στο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, την Κυριακή.

Στο μεταξύ, στις 18:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα φθάσει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει στην Αθήνα το Άγιο Φως από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, θα παραστεί το Μ. Σάββατο στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ στις 18:30 θα επιστρέψει στην Αθήνα με το Άγιο Φως, το οποίο εν συνεχεία θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ