2013-12-04 08:20:14
Φωτογραφία για Οι λίρες τελικά ήταν ... εικοσάλεπτα!
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες και συγκεκριμένα κέρματα των 20 λεπτών αντί για ... χρυσές λίρες πουλούσε σε ανυποψίαστους αγοραστές σπείρα, μέλη της οποίας θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την κατηγορία της απάτης από το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η υπόθεση, που θα εκδικαστεί ύστερα από... επτά αναβολές, άρχισε να διερευνάται δικαστικά το 2003, ύστερα από καταγγελία ενός εκ των θυμάτων, που υποστήριξε στις Αρχές ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Ο 67χρονος καταγγέλλων στις καταθέσεις του περιέγραψε πώς ένας γνωστός του τον προέτρεψε να αγοράσει χρυσές λίρες από τρίτο -απολύτως φερέγγυο, όπως του είπε- πρόσωπο. Το θύμα πείστηκε και ήρθε πράγματι σε επαφή με έναν εκ των κατηγορουμένων. Υστερα από αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και κατ' ιδίαν συναντήσεις, σε μία από τις οποίες μάλιστα διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τη γνησιότητα των λιρών, ο 67χρονος συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 41.000 ευρώ για να αγοράσει 600 από τα πολύτιμα νομίσματα.


Για τον λόγο αυτό συνάντησε τον «πωλητή», ο οποίος συνοδευόταν από ακόμη ένα άτομο, σε ερημική τοποθεσία προκειμένου να γίνει η συναλλαγή. Την επίμαχη ώρα ωστόσο κι ενώ οι δράστες τού είχαν ήδη επιδείξει τις χρυσές λίρες, τις οποίες είχαν κρυμμένες μέσα σε μια κάλτσα, ο «πωλητής» με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου απέσπασε από τον 67χρονο τα 41.000 ευρώ -χωρίς φυσικά να του δώσει τις λίρες- και εξαφανίστηκε με τον συνεργό του.

Οπως κατήγγειλε μάλιστα το θύμα, ο δράστης τον κορόιδεψε λέγοντάς του «άντε ρε, που θα σου δώσουμε τα εργαλεία μας» αφήνοντας να εννοηθεί πως οι λίρες δεν ήταν παρά το δόλωμα για να... τσιμπήσουν τα θύματα, που δεν ήταν μόνο ένα... Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δράστες φέρονται να εξαπάτησαν τουλάχιστον άλλα πέντε άτομα, με παρεμφερή τρόπο αποσπώντας από τα θύματά τους ποσά που υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ.

Η παγίδα ήταν προσεκτικά στημένη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ενεργώντας με πρόθεση οι δράστες προσέγγιζαν τα θύματά τους και παρίσταναν -ψευδώς- ότι είχαν στην κατοχή τους χρυσές λίρες, τις οποίες ήταν πρόθυμοι να πουλήσουν έναντι χρηματικής αμοιβής». Μάλιστα επιδείκνυαν στους υποψήφιους αγοραστές τα χρυσά νομίσματα βγάζοντάς τα από μια κάλτσα!

Την ώρα ωστόσο της επίμαχης συναλλαγής, αφού έπαιρναν πρώτα τα χρήματα από τα θύματά τους χρησιμοποιώντας τέχνασμα, αντάλλαζαν την κάλτσα με τις λίρες με μία άλλη, στην οποία είχαν τοποθετήσει κέρματα των 20 λεπτών του ευρώ! Μέχρι οι αγοραστές να συνειδητοποιήσουν ότι ο θησαυρός δεν ήταν παρά... άνθρακας, τα χρήματά τους, που ανέρχονταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, είχαν κάνει φτερά!

Πηγή: espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ