2013-12-05 06:54:07
Φωτογραφία για Δεν «πείθει» στη δεύτερη θητεία του ο Ομπάμα
Δυσαρεστημένοι με σχεδόν κάθε μεταρρύθμιση στην οποία έχει προχωρήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τη στιγμή που επανεξελέγη είναι οι νέοι Αμερικανοί ωστόσο θα τον ψήφιζαν και πάλι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 πολίτες από 18 έως 29 ετών και σκοπό είχε να αποκρυπτογραφήσει τις απόψεις των νέων ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ποσοστό μεγαλύτερο από 50% που απάντησαν στη δημοσκόπηση η οποία έλαβε χώρα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου, είπαν ότι διαφωνούν με τον τρόπο που ο Ομπάμα αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα στη δεύτερη θητεία του, όπως τη Συρία, το Ιράν, την οικονομία, την υγεία και το ομοσπονδιακό χρέος.

Ωστόσο, ένα ποσοστό 46% ανέφεραν ότι ακόμα κι έτσι θα ψήφιζαν τον Μπαράκ Ομπάμα, αν έπρεπε να αποφασίσουν και πάλι για τις εκλογές του 2012. Το 35% είπε ότι θα ψήφιζε τον Μιτ Ρόμνεϊ. Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισε τον Ομπάμα, ενώ μόλις το 33% ψήφισε τον Ρόμνεϊ.


Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται μετά από τη δημοσκόπηση του CNN στα τέλη του Νοέμβρη, η οποία έδειξε ότι αυξάνεται ο αριθμός των Αμερικανών που αμφιβάλλουν για την ικανότητα του Ομπάμα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του έθνους.

Επίσης, το 57% των ερωτηθέντων στην έρευνα του Χάρβαρντ απάντησαν ότι διαφωνούν με το Obamacare, ενώ το 40% θεωρούν ότι η ποιότητα του τομέα της υγείας θα χειροτερέψει. Το 50% θεωρεί εξάλλου ότι το κόστος της υγείας θα αυξηθεί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ