2012-04-13 22:55:34
Φωτογραφία για ΚΕΣΕΛ: ΕΙΜΑΣΤΕ «ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Τον πρώτο ημερολογιακό στόχο του όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α1, την πρωτιά της κανονικής περιόδου, κατέκτησε ο Ολυμπιακός, δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Ο Μάρκο Κέσελ ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού στην τελευταία αναμέτρηση της κανονικής περιόδου της Α1 κόντρα στον Ηλυσιακό, σκοράροντας 11 πόντους, μαζεύοντας 3 ριμπάουντ και παίζοντας καλή άμυνα στον προσωπικό του αντίπαλο.

Ο Σέρβος φόργουορντ των ερυθρόλευκων μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» τόσο για το ματς με την ομάδα των Ιλισίων, όσο και για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα.

Συγκεκριμένα ο 24χρονος μπασκετμολίστας του Ολυμπιακού, ανέφερε για την προχθεσινή αναμέτρηση το επιπλέον κίνητρο που είχε αυτός και οι συμπαίκτες μου:

«Παίξαμε καλά με τον Ηλυσιακό αφού δεν θέλαμε να πετάξουμε όσα χτίζαμε όλη τη χρονιά και βέβαια το πλεονέκτημα της έδρας το οποίο είναι σημαντικό. Η αλήθεια είναι πως αν και είχαν μεσολαβήσει αρκετές μέρες είχαμε ένα επιπλέον κίνητρο μιας και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ, ο Ηλυσιακός μας είχε δυσκολέψει πολύ.


Πριν από το προχθεσινό παιχνίδι και ενώ βρισκόμασταν στα αποδυτήρια, θυμηθήκαμε κάποιες αποδοκιμασίες των οπαδών μας εκείνο το απόγευμα καθώς και την κριτική που μας είχε ασκήσει ο κόουτς. Αυτός ήταν ένας έξτρα λόγος που παίξαμε καλά στα Ιλίσσια».

Το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός το είχε και πέρυσι, αλλά δεν πήρε το πρωτάθλημα. Ο Κέσελ τι πιστεύει για τη φετινή σεζόν, θα παίξει ρόλο «Πέρυσι είχαμε επίσης πλεονέκτημα έδρας με τη Σιένα και αποκλειστήκαμε, κάτι που δεν συνέβη φέτος στα ματς με τους Ιταλούς. Το συμπέρασμα είναι ότι από μόνο του το πλεονέκτημα της έδρας δεν θα μας δώσει σίγουρα τον τίτλο. Είμαστε “πεινασμένοι” για το πρωτάθλημα και οι περισσότεροι από μας είμαστε νέοι και ενθουσιώδεις. Σίγουρα πάντως το γεγονός ότι θα παίξουμε πέμπτο αγώνα στο ΣΕΦ, αν χρειαστεί, αποτελεί σημαντική βοήθεια».

Για αν ολοκληρώσει ο Σέρβος μιλώντας για τα ματς με τον ΠΑΟΚ:

«Τα πλέι οφ πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε για να μας δώσουν ρυθμό ενόψει της συνέχειας. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, αλλά πι σημαντικό από όλα είναι αν παραμείνουμε υγιείς. Αυτή την περίοδο δεν έχουμε κανένα τραυματισμό κάτι που θέλουμε να παραμείνει μέχρι τέλους της σεζόν για να μπορούμε να δουλεύουμε σωστά και να δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα ενόψει του Final 4 στα ματς των ελληνικών πλέι οφ».

Τελειώνοντας στο δημοσίευμα με τις δηλώσεις του Κέσελ, γίνεται μια κριτική του παίκτη λέγοντας πως... βγάζει από πάνω του την ταμπέλα του «μονοδιάστατου» και εξηγεί:

Ο Μάρκο Κέσελ είναι καθαρά παίκτης ψυχολογίας κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοσή του. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του 24χρονου ήταν η άμυνα, ωστόσο το τελευταίο δίμηνο έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στον συγκεκριμένο τομέα κάτι που ικανοποιεί και τον προπονητή του. Ο Κέσελ συμμετέχει αρκετά και στα ριμπάουντ και σιγά σιγά βγάζει από πάνω του την ταμπέλα του «μονοδιάστατου» παίκτη που μόνο σουτάρει. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης στο παιχνίδι του ενώ σε ότι αφορά την εκτελεστική του δεινότητα από τα 6,75 θα πρέπει να σταματήσει να έχει σκαμπανεβάσματα και να επέλθει μία σταθερότητα στα ποσοστά του. olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ