2012-04-14 00:03:09
Φωτογραφία για Iταλία: Δικηγόρος καταγγέλει τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο
H δικηγόρος Πάολα Μούζου από το Κάλιαρι της Σαρδηνίας, κατήγγειλε τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στην εισαγγελία της πόλης της, για... «επίθεση κατά της ανεξαρτησίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας τους».

Στην μήνυσή της, η Ιταλίδα δικηγόρος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η κυριαρχία του ιταλικού λαού σε ότι αφορά την οικονομική, νομισματική και φορολογική πολιτική, βρίσκεται στα χέρια οργανισμών που δεν ανήκουν στην Δημοκρατία μας (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και οι οποίοι χαρακτηρίζονται από ολιγαρχική σύνθεση και δομή».

Η Πάολα Μoύζου κάνει επίσης αναφορά σε αδικήματα ανατρεπτικής δράσης, επίθεσης κατά του Συντάγματος, κατάχρησης πολιτικής εξουσίας, επίθεσης κατά των πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών, πολιτικής συνωμοσίας.

Η βασική διαπίστωση της δικηγόρου από το Κάλιαρι, είναι, τέλος, ότι «μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συστάθηκε κυβέρνηση τεχνοκρατών, χωρίς να υπάρχει κανένα είδος λαϊκής εντολής, κάτι που αποτελεί πραγματική ανατροπή της δημοκρατικής δομής του ιταλικού κράτους».voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ