2012-04-14 00:32:06
Φωτογραφία για Η μυστική γλώσσα των διδύμων
Κάθε παιδί έχει ανάγκη να το αγαπούν για αυτό που είναι και όχι γιατί  είναι δίδυμο και μοιάζει τόσο πολύ στο αδερφάκι του.

 Πολύ συχνά τα δίδυμα αναπτύσσουν σχέσεις ανταγωνισμού ή αλληλεξάρτησης: Ο ένας είναι ο αρχηγός και ο άλλος ο ακόλουθος, και πολλά δίδυμα επικοινωνούν μεταξύ τους καλύτερα από ότι με τους άλλους ανθρώπους γιατί περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μαζί: Μαθαίνουν πώς να διαβάζουν το ένα τις χειρονομίες και τις εκφράσεις του προσώπου του άλλου και πολλές φορές έχουν τη δική τους γλώσσα που κανένας άλλος δεν καταλαβαίνει (ιδιαίτερα τα μονωογενή). Έτσι συχνά δεν έχουν κίνητρα για να περιεργαστούν τον κόσμο που τους περιβάλλει ή για να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους, αφού απασχολούνται το ένα με το άλλο έτσι δημιουργούνται έτσι πολλές φορές προβλήματα καθυστέρησης λόγου και επικοινωνίας.

Είναι σημαντικό καθένα από τα δίδυμα να έχει λίγο χρόνο την ημέρα μόνο του με κάποιον από τους γονείς. Έτσι, από μικρή ηλικία μπορείτε να προσπαθήσετε να ταΐζετε το κάθε μωρό μόνο του, και να έχετε ξεχωριστή επικοινωνία μαζί του (πχ με το να παρατηρείτε ο ένας τον άλλον, να χαμογελάτε και να παρακολουθείτε πώς αντιδρά στα παιχνίδια σας), που είναι σημαντική για την μετέπειτα εξέλιξη του λόγου .Το ίδιο μπορεί να κάνουν και οι παππούδες, γιαγιάδες και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας

Είναι γνωστό ότι τα δίδυμα προτιμούν την επαφή ένας προς έναν παρά δύο προς έναν με έναν ενήλικα.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ