2012-04-14 01:18:20
Φωτογραφία για Ο μακελάρης του Όσλο θα ισχυριστεί αυτοάμυνα
Οι συνήγοροι του νεαρού Νορβηγού Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, όταν την προσεχή Δευτέρα ξεκινήσει η δίκη του, θα ζητήσουν ο πελάτης τους "να αθωωθεί, επειδή ενήργησε αυτο-αμυνόμενος", όταν τον Ιούλιο του '11, σε ένα νησί κοντά στο Όσλο, αλλά και στο κέντρο του Όσλο, από τις ενέργειές του συνολικώς 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. "Γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο αίτημά μας θα απορριφθεί, όμως νοιώθουμε υποχρεωμένοι να το υποβάλουμε" δηλώνει ο εκ των συνηγόρων Γέιρ Λίπσταντ μιλώντας στην εφημερίδα του Όσλο "Dagbladet".

"Πάντως, θα παρακινήσουμε τα μέλη του δικαστηρίου να κάνουν κάποιες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, ώστε αυτός να μπορέσει να εξηγήσει, τί εννοεί με τον ισχυρισμό του περί αυτο-άμυνάς του", πρόσθεσε ο ίδιος συνήγορος.

"Ο Μπράιβικ δηλώνει ότι ήταν σε αυτο-άμυνα, επομένως το χρέος μας ως υπεράσπισής του είναι να ζητήσουμε επίσημα να αθωωθεί, εφόσον το ίδιο θα ζητήσει από τους δικαστές και ο ίδιος προσωπικά", συμπλήρωσε ο συνήγορος.


Παράλληλα προέβλεψε ότι "θα είναι αποκαλυπτική" η περιγραφή των γεγονότων, που θα κάνει κατά τις πρώτες μέρες της δίκης του ο 33χρονος σήμερα Μπράιβικ.

Στο νησί κοντά στο Όσλο όπου λειτουργούσε κατασκήνωση του κυβερνώντος κόμματος των Εργατικών, ο Μπράιβικ πυροβολώντας για πολλή ώρα σκότωσε 67 κυρίως νεαρής ηλικίας ανθρώπους , ενώ προσπαθώντας να διαφύγουν αυτά τα "πυκνά" πυρά πνίγηκαν άλλοι δύο.

Από βόμβες, που τοποθέτησε και ενεργοποίησε ο Μπράιβικ πλησίον δημοσίων κτηρίων μέσα στο Όσλο, άλλοι οκτώ άνθρωποι διαμελίστηκαν. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ