2012-04-14 01:13:00
Φωτογραφία για Απίστευτο! Ομάδα 3ης κατηγορίας στο τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας !
Στον τελικό Κυπέλλου Γαλλίας η ερασιτεχνική ΚεβιγίΤο παραμύθι δίχως τέλος της ερασιτεχνικής Κεβιγί, που αποκλείοντας και τη Ρεν έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας:

 «Ηταν μια φορά κι έναν καιρό μια ποδοσφαιρική ομάδα, που την έλεγαν Κεβιγί. Στο γηπεδάκι της δεν πήγαιναν ούτε 5.000 άτομα και ανεβοκατέβαινε από την τρίτη στην τέταρτη κατηγορία. Οταν όμως έπαιζε στο Κύπελλο, ένα μαγικό ραβδάκι τη μεταμόρφωνε σε Σταχτοπούτα».

Μετά από πολλά χρόνια, κάπως έτσι θα έχει η διήγηση για τα κατορθώματα του γαλλικού συλλόγου από τη Νορμανδία. Την Κεβιγί, που πέταξε έξω στον προημιτελικό τη Μαρσέιγ και έκανε το ίδιο στους «4» με τη Ρεν, φτάνοντας στον τελικό. Στις 28 Απριλίου οι παίκτες της ομάδας που είναι 16η στη National (τρίτη τη τάξει κατηγορία) θα παραταχθούν στο «Σταντ ντε Φρανς» για να αντιμετωπίσουν τη Λιόν. Αν η τελευταία προλάβει την τρίτη θέση στη Ligue 1 και βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, την ερχόμενη σεζόν το μενού θα έχει για αυτούς τους άγνωστους ήρωες και Γιουρόπα Λιγκ! Αφήστε που μπορεί τον Ιούλιο να ταξιδέψουν και στη Νέα Υόρκη, όπου και θα διεξαχθεί το Σούπερ Καπ.


Ποιοι είναι λοιπόν οι τύποι που έχουν πετύχει αυτά τα θαυμαστά; Ο προπονητής λέγεται Ρεζίς Μπρουάρ και προετοιμάζει ψυχολογικά τους παίκτες μοντάροντας στο powerpoint φαινομενικά άσχημα πράγματα, που ως αποτέλεσμα έχουν το «ανέβασμά» τους, μια και οι φωτογραφίες τους συνοδεύονται με λεζάντες του στυλ «ψυχάρα». Από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, ο πιο γνωστός είναι ο Ζανκέ Ντιαρά. Οχι γιατί έχει κάνει τίποτα αξιόλογο στην καριέρα του, μα διότι είναι αδελφός του διεθνούς αμυντικού χαφ Αλού της Μαρσέιγ! Στο επικό 3-2 κόντρα στους «Φωκαείς» για τους «8», τα δύο γκολ στην παράταση έβαλε κάποιος Ζαν-Κριστόφ Αγινά, που τον περασμένο Σεπτέμβριο ζήτησε ο ίδιος να δοκιμαστεί από την Κεβιγί και υπέγραψε για 800 ευρώ τον μήνα!

Το 2-1 επί της Ρεν ήρθε επίσης με ανατροπή στο τέλος, μια και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 93'.

Κι όμως. Αυτή η ομάδα που έχει προϋπολογισμό λίγο πάνω από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ έχει σα χόμπι να αποκλείει αντιπάλους με παίκτες που παίρνουν ο καθένας ξεχωριστά τέτοια ποσά. Κι όμως, η Κεβιγί έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης και το 2010. Συνολικά στην ιστορία της έχει πετάξει έξω 14 συλλόγους επαγγελματικών κατηγοριών, παρ' ότι η ίδια δεν ευτύχησε ποτέ να ανέβει τουλάχιστον μέχρι τη Ligue 2! Γέμισε δις το γιετονικό «Μισέλ ντ΄Ορνανό» του Καέν με περισσότερους από 20.000 φιλάθλους και το επόμενο κεφάλαιο του παραμυθιού θα γραφτεί πλέον στο Παρίσι.

Πηγή: Sday.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ