2012-04-14 01:15:33
Φωτογραφία για Η «Χρυσή Αυγή» θέμα και στους ΝΥ Times (βίντεο)
Η μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου, οι NY Times, φιλοξενούν άρθρο, όπου ο συντάκτης του δημοσιεύματος βρέθηκε στην προεκλογική εξόρμηση της Χρυσής Αυγή, το… ελληνικό «υπερεθνικιστικό κόμμα» όπως αναφέρουν οι Times «Το πρόγραμμά μας έχει στόχο μια καθαρή Ελλάδα, μόνο για Έλληνες, μια ασφαλή Ελλάδα», δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ηλίας Παναγιώταρος, μοιράζοντας φυλλάδια.

Ο κ. Παναγιώταρος σύμφωνα με το ρεπορτάζ των NY Times, πλησίασε μια ηλικιωμένη γυναίκα, που περιέγραψε την εμπειρία μιας συγγενούς της, που την λήστεψαν.

«Την πέταξαν στο έδαφος, της πήραν 600 ευρώ που είχε βγάλει μόλις από την τράπεζα για να πληρώσει τη νοσοκόμα του άντρα της. Μάλιστα, ήταν κομμουνίστρια που μου είπε ότι θα πάω στη Χρυσή Αυγή να το καταγγείλω», λέει η ηλικιωμένη.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει πώς η σκληροπυρηνική ομάδα –γνωστή για τις βίαιες συγκρούσεις της με τους μετανάστες και για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς ορισμένων μελών της- προσπαθεί να διευρύνει το ακροατήριό της, να κεφαλαιοποιήσει το φόβο της παράνομης μετανάστευσης, ένα ζήτημα που κατέστη εκτός ελέγχου, σε μια περίοδο που η οικονομία αιμορραγεί κι η ανεργία αυξάνεται», αναφέρουν οι New York Times.


Η Ν.Υ Τimes κάνουν ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Χρυσή Αυγή μπορεί αυτή τη φορά να μπει στη Βουλή.

Το κόμμα διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία στους δρόμους, κάτι που άλλοι πολιτικοί αποφεύγουν, καθώς φοβούνται για τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών που τους κατηγορούν για την οικονομική κατάρρευση.

Ακόμη κι αν η Χρυσή Αυγή αποτύχει να μπει στη Βουλή, έχει ήδη απήχηση στην κοινωνία, αναφέρει το άρθρο των NY Times που τονίζει ότι για να διασκεδάσουν τους φόβους των πολιτών για τη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα που αυξάνεται, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν να διεγείρουν εθνικιστικά αισθήματα.

Στη λαϊκή αγορά, όπου οι χρυσαυγίτες μοιράζουν φυλλάδια, ορισμένοι μετανάστες από τη Νότια Αφρική που δούλευαν εκεί, φεύγουν διακριτικά αναφέρει το άρθρο των NY Times.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ