2013-12-07 08:56:08
Φωτογραφία για ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ : ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ!
Τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό έχει γράψει ο Γιάννης Γκαϊτατζής.

Ο ρέκορντμαν συμμετοχών του Θρύλου μίλησε στον «Γαύρο» για το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας με την Παρί Σεν Ζερμέν, το πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά και τον «τελικό» με την Αντερλεχτ.

Ο παλιός άσος των ερυθρόλευκων τόνισε ότι το ματς με τους Βέλγους θα είναι… ιστορικό, ενώ σε ερώτηση για τον Κώστα Μήτρογλου είπε: «Σίγουρα θα λείψει, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ομαδικό πνεύμα και θα καλυφθεί το κενό του»!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός για λίγο δεν πήρε την πρόκριση από την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία με την Παρί ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στο πρώτο 20λεπτο, είχε ναι μεν 2 καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά η Παρί ήταν καλύτερη. Και γι’ αυτό σκόραρε. Στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και εκτός από το γκολ της ισοφάρισης, θα μπορούσε να είχε προηγηθεί κιόλας. Πιστεύω ότι αν ο Μήτρογλου δεν είχε τραυματιστεί και δεν είχε βγει έξω στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, τότε ο Ολυμπιακός δεν θα έχανε.


Ε: Πάντως οι καλές εμφανίσεις συνεχίστηκαν...

Α: Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη έδειξε πολύ καλά στοιχεία σ’ όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Τα καλύτερα θα έλεγα μετά από κάθε άλλη χρονιά. Φαίνεται ότι έχει ανέβει πολύ ψηλά στην Ευρώπη και είναι στην ελίτ των κορυφαίων συλλόγων. Και θα είναι σημαντικό το παιχνίδι της Τρίτης για τους παίκτες, για τον πρόεδρο της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη, που κάνει μεγάλες θυσίες και φυσικά για τους φιλάθλους που είναι πάντα κοντά. Αλλά σε περίπτωση πρόκρισης, τότε θα γραφτεί ακόμα μία σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό θεωρώ το παιχνίδι αυτό ιστορικό...

Ε: Τι παγίδες κρύβει η Αντερλεχτ;

Α: Μην ξεχνάμε ότι ναι μεν η Αντερλεχτ είναι αδιάφορη και θα έρθει στο Καραϊσκάκη χωρίς να έχει κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά έχει κίνητρα. Ενα από αυτά είναι το χρηματικό. Σε περίπτωση νίκης, θα πάρει 1 εκατ. ευρώ. Δεν νομίζω ότι δεν το θέλει, έτσι; Επίσης, μετά το 3-0 στο Βέλγιο, η Αντερλεχτ θα θέλει να αποδείξει ότι άξιζε κάτι παραπάνω. Θα παίξει και αυτή για την ιστορία της. Είναι ένα ματς δύσκολο, που θέλει μεγάλη προσοχή. Γιατί είναι πολύ σημαντικό το γεγονός να πάει ο Ολυμπιακός στους «16». Είναι ευκαιρία γι’ αυτά τα παιδιά που είναι όλοι τους καλοί ποδοσφαιριστές. Είναι ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν ψηλά. Θεωρώ ότι φέτος ο Ολυμπιακός έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ όλων των εποχών.

Ε: Ποια θα είναι τα… κλειδιά για να έρθει η νίκη;

Α: Ο κόσμος θα παίξει τον ρόλο του όπως κάνει πάντα. Επίσης, σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να μπει δυνατά, αποφασισμένος και να πιέσει τον αντίπαλο...

Ε: Ο Μήτρογλου πόσο πολύ θα λείψει;

Α: Ο τραυματισμός του ήρθε στο χειρότερο σημείο. Για δύο λόγους. Πρώτον, ο ίδιος ήταν σε τρομακτική φόρμα. Σκόραρε συνεχώς. Και δεύτερον, γιατί ο Ολυμπιακός έχει έναν… τελικό με την Αντερλεχτ.

Ε: Πιστεύετε ότι το κενό του θα καλυφθεί;

Α: Ναι, το πιστεύω. Ο Μίτσελ κάνει τρομερό ροτέισον. Βρίσκει λύσεις. Αλλά παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει ομαδικό πνεύμα. Σκοράρουν όλοι οι παίκτες και θεωρώ ότι θα κάνουν το ίδιο και στη συνέχεια. Χωρίς τον Μήτρογλου. Επίσης, περιμένω τον Σαβιόλα να βγει μπροστά. Εκανε άλλες δουλειές στο γήπεδο μαζί με τον Μήτρογλου. Αλλά μπορεί να αναλάβει και τον ρόλο του σκόρερ.

Ε: Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί πρωταγωνιστές τι σημαίνει;

Α: Είναι αυτό που είπα. Για παράδειγμα, σκοράρουν όλοι. Μπορούν να ξεχωρίσουν πολλοί παίκτες. Το ρόστερ έχει ποιότητα. Αλλά το σημαντικό είναι άλλο. Οτι οι περισσότεροι είναι νεαροί. Ετσι υπάρχει μέλλον, περιθώρια βελτίωσης και όρεξη για διάκριση...

Ε: Στην Ελλάδα υπάρχει αντίπαλος για τον Ολυμπιακό;

Α: Οχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που μπορεί να τον σταματήσει. Αλλωστε, αυτό φαίνεται από τα γκολ που πετυχαίνει. 3-4 γκολ σε κάθε ματς δεν είναι λίγο πράγμα. Εχει βάλει 41 τέρματα μέχρι στιγμής. Αυτό το πράγμα εγώ δεν το έχω ξαναδεί. Λίγο με τον Βαλβέρδε είχε κάνει κάτι ανάλογο, αλλά για λίγες αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο. Τώρα αυτή η ομάδα το κάνει συνέχεια και δεν σταματάει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ