2013-12-07 21:42:41
Φωτογραφία για ΞΕΚΟΥΡΑΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ, ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 2-0 *BINTEO*
Ο Ολυμπιακός έκανε το... χρέος του απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, επικράτησε 2-0 και πλέον ετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Τρίτης με την Άντερλεχτ και την πρόκρισή του στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι, παίζοντας όσο χρειαζόταν, επικράτησαν του Αστέρα Τρίπολης, συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους στη Σούπερ Λίγκα και πλέον ετοιμάζονται για… τ’ αστέρια.

Ο κορυφαίος της αναμέτρησης Τσόρι Ντομίνγκεζ (74’), το ...πήρε επάνω του, άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ ο Ολαϊτάν διπλασίασε τα τέρματα του Θρύλου στο 90’. Με το μυαλό στους Βέλγους οι ερυθρόλευκοι ζορίστηκαν αρκετά κόντρα στους Αρκάδες, οι οποίοι ήταν σωστοί τακτικά, όμως δεν άντεξαν ως το τέλος και «λύγισαν».

Πλέον, την Τρίτη, ο Ολυμιακός δίνει το σημαντικότερο παιχνίδι του για φέτος, υποδεχόμενος την Άντερλεχτ, με φόντο την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα ακόμα παιχνίδι στο οποίο ο Μίτσελ επέλεξε να κάνει πολλές αλλαγές έφερε τους ερυθρόλευκους χωρίς την απαιτούμενη ομοιογένεια
. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα, με κινητήριο μοχλό τον Τσόρι και κοντά σε απόδοση τον Μασάντο. Οι φάσεις μπροστά από την εστία του Ερνάντεζ δεν ήταν πολλές και ήταν όλες έξω από την περιοχή με σουτ. Η πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα δεν άφηνε κενούς διαδρόμους, αφού όλοι οι παίκτες των Αρκάδων είχαν στο μυαλό τους τα αμυντικά τους καθήκοντα.

Με τον Εντό μπροστά από τα στόπερ, με τον Μουνάφο να «κολλάει» πολλές φορές σε αυτά και τους Ναβάρο και Καράσκο να έχουν διάθεση να… «τρέξουν» τους Χολέμπας και Τόρες αντίστοιχα, η ομάδα του Βεργέτη, προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Στα πρώτα 45 λεπτά παρουσιάστηκαν δύο ευκαιρίες για τον Αστέρα, όμως δεν κατέληξαν κάπου και έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς κάποια από τις δυο να έχει καταφέρει να φτάσει στο γκολ και να μπει στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης.

Ο Μίτσελ, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε δεξί μπακ, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν έγινε πιο επιθετικός... Ο Αστέρας πίεζε ψηλά, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους ερυθρόλευκους, όμως όσες φορές βρέθηκε σε θέση βολής δεν κατάφερε να κάνει το γκολ. Και φυσικά... το πλήρωσε! Η είσοδος του Βάις στο παιχνίδι, εκτός από ποιότητα, έδωσε και ταχύτητα, κάνοντας τον Ολυμπιακό πιο απειλητικό και έτσι ήρθε και το γκολ. Ο Σλοβάκος κέρδισε το πέναλτι, ο Τσόρι το μετέτρεψε σε γκολ και τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους παίκτες του Μίτσελ.

Αυτό το τέρμα από τον Τσόρι… έφτανε στον Ολυμπιακό, ο οποίος, όσο περνούσαν τα λεπτά άρχισε να σκέφτεται περισσότερο την Άντερλεχτ και το παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης, στο οποίο «σφραγίζει» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο που άλλαξε πριν το τέλος της αναμέτρησης ήταν το σκορ, αφού ο Όλαϊτάν έκανε το 2-0 και έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα του. Το τελευταίο σφύριγμα από τον Καλογερόπουλο έδωσε το τρίποντο στους ερυθρόλευκους με το οποίο... έγραψαν ιστορία καλύτερου ξεκινήματος στη σεζόν!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες (46’ Παπάζογλου), Χολέμπας, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ (60’ Βάις), Κάμπελ, Σέποβιτς (69’ Ολαϊτάν).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Εντιγκά, Γιαταμπαρέ, Μπονγκ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Εντό (80’ Κάφα), Μουνάφο, Ουσέρο, Καράσκο, Ναβάρο (87’ Ουρτάδο), Χουάνμα (70’ Μπακασέτας).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Ζαραδούκας, Σέτι, Τσαμπούρης.

Δείτε τα γκολ του αγώνα ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ