2013-12-07 23:37:06
Φωτογραφία για O πρώτος «Άτλας θρησκειών» στη Ρωσία
Ενας «Άτλας θρησκειών» ένα έργο μοναδικό, του οποίου δεν υπήρχαν αντίστοιχα στη Ρωσία συντάχθηκε από κοινωνιολόγους της μη κερδοσκοπικής ερευνητικής υπηρεσίας «Sreda» .

Είναι μάλιστα πεπεισμένοι ότι ο χάρτης αυτός των θρησκευτικών προτιμήσεων δείχνει όχι μόνο όλη την ποικιλία των δογμάτων, αλλά και συνθέτει ένα ιδιόμορφο εθνολογικό, ψυχολογικό, ακόμη και ένα πορτρέτο των πολιτών της χώρας.

Ο πρώτος «Άτλας των θρησκειών της Ρωσίας» αποτελεί ένα έργο μοναδικό υπογράμμισε σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Ρωσίας» ο συγγραφέας του σημερινού «Άτλαντα» Ρομάν Λουνκίν:

«Η ιδέα για τη δημιουργία του προήλθε από τις ευρωπαϊκές έρευνες για τις θρησκευτικές αξίες, οι οποίες διεξήχθησαν σε διάφορες χώρες. Σήμερα στη Ρωσία πιστεύουν στο Θεό ή σε μια ανώτερη δύναμη, αλλά δεν ασπάζονται κάποια συγκεκριμένη θρησκεία περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι

Μια εκπληκτική ανακάλυψη αφορά τον αριθμό των Ορθόδοξων χριστιανών. Αμφισβητήσαμε τα υπάρχοντα δεδομένα, συνεχίζει ο Ρομάν Λουνκίν:


Συγκεντρώσαμε στοιχεία ότι στη Ρωσία αυτοαποκαλούνται ορθόδοξοι και σχετίζονται με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 41% ​​του πληθυσμού. Αυτή είναι η συνειδητή ένταξη του εαυτού τους στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα συγκριτικά μεγάλο ποσοστό, διαφέρει σημαντικά από τους μύθους ότι σχεδόν το 90 % των Ρώσων είναι ορθόδοξοι. Είναι πιθανόν ότι οι περισσότεροι αυτοαποκαλούνται ορθόδοξοι, χωρίς να έχουν σκεφτεί την πίστη τους αυτή καθ’ εαυτή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ