2012-04-14 11:42:10
Φωτογραφία για Pole position ο Ρόσμπεργκ
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ εξασφάλισε την πρώτη θέση στην εκκίνηση στο γκραν πρι της Κίνα. Στην δεύτερη θέση ο Σουμάχερ.

Με έναν αψεγάδιαστο γύρο ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ εξασφάλισε την pole position στο γκραν πρι που διεξάγεται στην μακρινή Κίνα.

Ο οδηγός της Mercedes σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο τρίτο μέρος των επίσημων δοκιμαστικών με 1:35.121. Κανένα μονοθέσιο της Mercedes δεν είχε καταφέρει να ξεκινήσει από την pole position από την στιγμή που η ομάδα επέστρεψε στην F1 το 2010.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ δικαίωσε τις προσδοκίες που τον ήθελαν να κάνει πολύ καλή επίδοση. Ο Γερμανός βγήκε από το μονοθέσιο του πέντε λεπτά πριν τον προκαθορισμένο χρόνο λήξης των επίσημων δοκιμαστικών.

Δίπλα του θα εκκινήσει ο συμπατριώτης του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε μία θέση λόγω τιμωρίας του Λιούς Χάμιλτον ο οποίος θα ξεκινήσει τον αγώνα 7ος.

Ο Άγγλος για ακόμα μία φορά ήταν ταχύς αλλά η τιμωρία του τον αναγκάζει να προσπαθήσει πολύ την Κυριακή του Πάσχα να πάρει την πρώτη θέση στον αγώνα.

Εκπληκτική ήταν και η απόδοση του Καμούι Κομπαγιάσι με Sauber-Ferrari. Ο Ιάπωνας τερμάτισε τέταρτος σημειώνοντας χρόνο 1:35.784. Aρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ που τερμάτισε 11ος.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπήκε στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά μετά το 2009. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των επίσημων δοκιμαστικών στην πίστα της Σανγκάι.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βαψτε τα αυγα σας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βαψτε τα αυγα σας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ