2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Νίκη Ρόσμπεργκ με ευρωπαϊκή αύρα
Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις αγώνες για να πανηγυρίσει νίκη ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Χρειάστηκε να περιμένει να έρθει η Formula 1 σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο σημερινός αγώνας στη Βαρκελώνη είχε μόνο ένα νικητή και αυτός ήταν ο Γερμανός πιλότος.

Αποφασισμένος να κάνει ένα δυνατό comeback μετά το άσχημο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, ο Ρόσμπεργκ έδειξε από χθες πόσο πολύ ήθελε τη νίκη. Έχοντας κατακτήσει την pole position, έκανε μία ολόσωστη εκκίνηση και στη συνέχεια όλα έγιναν απλά. Με μία άψογη στρατηγική, δεν έχασε σε κανένα σημείο την πρωτοπορία, παρά μόνο όταν μπήκε στα pits. Ο τερματισμός ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία και ο Γερμανός ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. Ήταν κάτι που το επεδίωκε καιρό.

Από πίσω του τερμάτισε ο έτερος πιλότος της Mercedes, o Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πραγματοποίησε ένα μέτριο αγώνα, λόγω δυσλειτουργίας του μονοθεσίου. Κάτι που είχε φανεί και τις προηγούμενες μέρες στα δοκιμαστικά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ήταν ανταγωνιστικός και αυτό τον εκνεύρισε κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι. Η τελική δεύτερη θέση, ανεξαρτήτως εμφάνισης, θα πρέπει να τον αφήνει ευχαριστημένο.


Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari έδειξε ξανά ανταγωνιστικός κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά στα κρίσιμα σημεία δεν μπορούσε να κοντράρει για μία καλύτερη θέση. Η Scuderia έδειξε να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, μη μπορώντας να στηρίξει τον Φέτελ στην πολύ καλή εκκίνηση που έκανε.

Οι θέσεις 4 και 5 ήταν φινλανδική υπόθεση. Ο Βαλτέρι Μπότας της Williams ήταν ελαφρά καλύτερος και υπερείχε στα σημεία κόντρα στον Κίμι Ραϊκόνεν της Ferrari. Πίσω από τους δύο Σκανδιναβούς τερμάτισε ο Φελίπε Μάσα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία ένα ακόμα Σαββατοκύριακο για τη Williams.

Συνεχίζοντας τις αρνητικές εμφανίσεις μέσα στο 2015, η McLaren ήταν και τώρα τραγική. Ο μεν Τζένσον Μπάτον τερμάτισε 16ος, ο δε Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειψε πολύ νωρίς μπροστά στα μάτια των συμπατριωτών του. Μετά από πέντε Γκραν Πρι, η McLaren παραμένει χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σε ένα pit-stop του Γκροζεάν, το μονοθέσιο δεν ακινητοποιήθηκε έγκαιρα, με συνέπεια να τραυματιστεί πολύ ελαφρά ένας μηχανικός της Lotus.

Με τη διαφορά Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ στους 20 βαθμούς, η Formula 1 ανανεώνει το ραντεβού της για το τριήμερο 22-24 Μαϊου με το Γκραν Πρι του Μονακό!
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ