2012-04-14 12:20:05
Φωτογραφία για Καμμένος ή Μνημόνιο;
Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

H καθεστώσα (πολιτική και οικονομική) Ολιγαρχία που έχει καταλύσει τη Δημοκρατία μας και μας κυβερνά τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας μας στην αιχμαλωσία του Μνημονίου, κατάφερε (με την επιστημονικά μελετημένη, άκρως εντατική και εξευτελιστικά χυδαία προπαγάνδα της) να αποπροσανατολίσει το διακύβευμα των εκλογών και να αφήσει, έτσι, μετέωρη τη λαϊκή απαίτηση για ένα πατόκορφο ξήλωμα αυτής της εγκληματικής Ολιγαρχίας με μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα έφερνε ένα νέο Σύνταγμα, οξυγονωμένο με μεγάλη δόση Άμεσης Δημοκρατίας.

Έτσι, το περισσότερο που μπορούμε (εμείς οι ανένταχτοι στα κομματικά τσιφλίκια) να ελπίζουμε και να ζητούμε, είναι μία ανατροπή της προδιαγεγραμμένης πορείας της αιχμαλωσίας μας και της παράδοσής μας στις κατοχικές δυνάμεις και στα εδώ τσιράκια τους, που προελαύνουν και καταλαμβάνουν ένα-ένα τα οχυρά της ζωής μας, ανεμίζοντας το φλάμπουρο του Μνημονίου, μαζί με τα σημαιάκια της Νού Δού και του ΠαΣοΚ.


Κάτι τέτοιο, αν μπορέσει να επιτευχθεί, δεν θα είναι μικρό πράγμα. Τουναντίον, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο σκαλί για να μπορέσουμε να πηδήξουμε “μέσα στη παράγκα, για να τη γκρεμίσουμε” Αλλά, ας δούμε ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την πραγματικότητα, στη σημερινή συγκυρία, τρεις εβδομάδες προ των εκλογών:

1. Ο εκλογικός νόμος χαρίζει στο πρώτο κόμμα (χωρίς άλλη προϋπόθεση) δώρο 50 εδρών .

2. Η ΝΔ (κόμμα που έχει δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή ηγεσία για τη συνέχιση του Μνημονίου) προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 16-19% και δείχνει ότι θα είναι το πρώτο κόμμα, ενώ το Πα.Σο.Κ (ο σημαιοφόρος του Μνημονίου) δείχνει ότι θα παλαίψει για τη δεύτερη θέση με 12-14 % περίπου.

3. Η στάση της “Αριστεράς”, συνολικά, στο να μη θέλει να συσπειρώσει τις καταγραφόμενες δυνάμεις της (που όλες οι δημοσκοπήσεις τις μετρούν στο πρωτοφανές 35 – 38%) αποδεικνύει την παντελή ανυπαρξία βούλησής της να κυβερνήσει ή να ελευθερώσει την Ελληνική κοινωνία από την αιχμαλωσία της στο Μνημόνιο. Η “Αριστερά”, έχοντας (με τα παραπάνω στοιχεία) ξεπεράσει, στο σύνολό της, κάθε ιστορικό προηγούμενο σε αύξηση φίλων της, φαίνεται να έχει εξαντλήσει τα όρια υποδοχής ψηφοφόρων.

4. Λαμβάνοντας υπ' όψη τα παραπάνω δεδομένα, προβάλλει, σαν βεβαιότητα, πλέον, η συνέχιση της σημερινής (Μνημονιακής) συγκυβέρνησης ΝΔ με Πα.Σο.Κ, ίσως με τη βοήθεια και της ΔΗΜΑΡ. Αυτό είναι που θέλουν και οι επικυρίαρχοι δυνάστες μας και είναι ήδη συμφωνημένο και υπογεγραμμένο, μεταξύ όλων αυτών. Γι' αυτό, εξ άλλου, οι επικυρίαρχοι επέτρεψαν τις εκλογές ... Η κατάληψη των πρώτων θέσεων από αυτό το εγκληματικό δίδυμο, θα τους δώσει το δικαίωμα να επικαλούνται τη Δημοκρατική Αρχή της “κυρίαρχης πλειοψηφίας” ( την οποία θα καμώνονται και θα παρουσιάζουν ότι έχουν, με τον “πειραγμένο” εκλογικό Νόμο που δωρίζει 50 κίβδηλες έδρες στο πρώτο κόμμα) και, κρυπτόμενοι πίσω από αυτήν, να εξαπολύσουν πογκρόμ εξαφάνισης κάθε αντίθετης άποψης, φωνής και ανθρώπων.(Ο νόμος της “εχθροπάθειας” - του Καστανίδη - δεν ψηφίσθηκε για να γίνει ταπετσαρία τοίχου, ούτε η πρωτόγνωρη αύξηση του αριθμού και της εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων καταστολής διαδηλώσεων και η, πρωτοφανής και αντισυνταγματική, μετάκληση ξένων τέτοιων δυνάμεων, δεν έγινε για να παρελαύνουν...).

5. Η δυναμική που εμφανίζει το κόμμα του Πάνου Καμμένου, (έφθασε ήδη το 11%, μέσα σε ενάμιση μήνα από την ίδρυσή του) δείχνει ότι αποτελεί μία δύναμη ικανή να στερήσει τη ΝΔ από την πρώτη θέση, αρκεί το 1/3 των σημερινών “ψηφοφόρων” της ΝΔ να μεταπηδήσει στο κόμμα του Καμμένου. Αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο, δεδομένου ότι ο μέσος οπαδός του κόμματος αυτού βρίσκεται πιό κοντά στην (αντι-Μνημονιακή) θέση του Καμμένου από ότι στη (Μνημονιακή) θέση της ΝΔ, μετά και την τεράστια και άθλια κωλοτούμπα που έκανε ο Σαμαράς δικαιολογώντας τη στάση του με το ίδιο επιχείρημα του ΓΑΠ (“εθνική ανάγκη”) το οποίο,τότε, χλεύαζε μαζί με όλους τους Νεοδημοκράτες.... Το 1/3 της (δημοσκοπούμενης) δύναμης της ΝΔ, είναι 6% περίπου. Αν η ΝΔ χάσει 6%, μένει με 12-13%, ενώ οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” του Καμμένου, πάνε στο 16-17%, ποσοστό που τους δίνει την πρώτη θέση στις εκλογές, άρα και το “δώρο” των 50 βουλευτικών εδρών, (χωρίς να υπολογίσουμε την προσχώρηση ψηφοφόρων και από άλλες πλευρές στο κόμμα αυτό).

Σημείωση: Όλα τα ποσοστά που αναφέρονται παραπάνω, κινούνται στον Μέσο Όρο όλων των δημοσκοπήσεων και εκφράζουν πρόσθεση ψήφου, χωρίς την αναγωγή τους, μετά τον υπολογισμό και των “αναποφάσιστων”.

Αυτή είναι, εν ολίγοις, η ψυχρή πραγματικότητα, αν θέλουμε να τη βλέπουμε χωρίς έγχρωμα γυαλιά, συμπάθειες, αντιπάθειες και κομματικές προκαταλήψεις.

Με άλλα λόγια, σήμερα, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΈΧΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΥΡΊΑΣ, είτε μας αρέσει, είτε όχι, υπαγορεύει: “Καμμένος ή Μνημόνιο”.

Αυτή την πραγματικότητα πρέπει να λάβουν υπ' όψη τους όλοι όσοι διατείνονται ότι το πρώτο που τους μέλλει είναι η απαλλαγή μας από το Μνημόνιο.

Όλα τα άλλα, είναι φληναφήματα και αποπροσανατολιστικές φλυαρίες για να θολώνουν αυτή την απτή, ορατή και απλή πραγματικότητα, από όσους άλλα σκέφτονται και άλλα λένε.

Από τη γενική αυτή αναφορά, εξαιρείται μόνον ο Μίκης Θεοδωράκης που έδωσε, εις μάτην, όλες του τις δυνάμεις, σωματικές και νοητικές, για τη δημιουργία ενός ευρύτατου και νικηφόρου Μετώπου Αντίστασης ενάντια στις εγκληματικές δυνάμεις που μας έχουν αιχμαλωτίσει στις φυλακές του Μνημονίου.

Και, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε ότι ο μόνος που προσήλθε σ' αυτή την πρόσκληση του ΜΘ με το πνεύμα της παραίτησης από κομματικά ταμπού και συμφέροντα, ήταν ο Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από δημοσιοποιημένα κείμενα του Μίκη.

Ο καθένας μπορεί να φανταστεί ποιά θα ήταν σήμερα η κατάσταση, με ένα αντι-μνημονιακό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ/ΚΑΜΜΕΝΟΥ που θα είχε τις στεντώρειες πατριωτικές φωνές των Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζου, Γιώργου Κασσιμάτη, να φωνάζουν γι' αυτό Αφού (με ευθύνη της Αριστεράς)δεν μπόρεσε ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσα από τις εκλογές αυτές, να δώσει στη χώρα αντι-μνημονιακή ηγεσία, αυτό επιχειρείται τώρα , με πολύ μικρότερες δυνάμεις, αλλά με αξιοσημείωτη γενναιότητα, από τον Πάνο Καμμένο.

Αυτή η πραγματικότητα, υποχρεώνει όλες τις γνήσια αντι-Μνημονιακές δυνάμεις που διάσπαρτες παίρνουν μέρος στις εκλογές, (αυτές που έχουν πρώτιστο στόχο τους τη δραπέτευσή μας από την αιχμαλωσία του Μνημονίου), να συνταχθούν με τη μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει την προδιαγεγραμμένη (από τους επικυρίαρχούς μας) πορεία των πραγμάτων προς συνέχιση της συγκυβέρνησης ΝΔ/Πα.Σο.Κ, κάνοντας την ΕΚΠΛΗΞΗ, που θα πλήξει αναπάντεχα την προσχεδιασμένη εξέλιξη των σχεδίων κατάκτησης και υποδούλωσής μας.

Η σύνταξη αυτή, υπαγορεύεται από τους εξής τρείς λόγους:

1. Για να επιχειρήσουν, συντασσόμενες, (οι γνήσια αντι-Μνημονιακές δυνάμεις) να σπάσουν το δίδυμο της βέβαιης συγκυβέρνησης ΝΔ/Πα.Σο.Κ, δίνοντας ένα ηχηρό ράπισμα στους επικυρίαρχούς μας και ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο πως, οι Έλληνες δεν είναι διατεθημένοι να χάσουν, έτσι, αμαχητί, την Ελευθερία τους. Η νίκη ενός αντι-Μνημονιακού κόμματος, θα αποτελέσει λαϊκή απάντηση στο ΔΝΤ με παγκόσμια απήχηση και θα πυροδοτήσει πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και διεθνείς.

2. Προκειμένου να αποτελέσουν, (οι γνήσια αντι-Μνημονιακές δυνάμεις)μέσα στο κόμμα αυτό στηρίγματα που, αφ' ενός θα αποτρέψουν την (πιθανή) διολίσθηση του κόμματος σε θέσεις “Μνημονιακές” και συγχωρητικές για τους ενόχους του εγκλήματος της φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και αφ' ετέρου θα δουλέψουν και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της απαιτούμενης Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης που θα φέρει το ποθούμενο Σύνταγμα, ώστε να ξηλωθεί οριστικά και αμετάκλητα η οικογενειοκρατούμενη Ολιγαρχία που μας κυβερνά και διαιωνίζει την Εξάρτησή μας από έξωθεν επίβουλες δυνάμεις .

3. Ο τελευταίος λόγος που επιβάλλει τη σύνταξη των γνήσια αντι-Μνημονιακών δυνάμεων με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” του Πάνου Καμμένου, ώστε να βγουν πρώτο κόμμα, είναι, ίσως, και ο σπουδαιότερος όλων: Η “επόμενη μέρα” των εκλογών αυτών, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει δραματικές εξελίξεις στο εσωτερικό, καθώς η αδυναμία του τέρατος (της καταστροφικής και εγκληματικής κομματοτρεφόμενης Ολιγαρχίας) να διατηρήσει την κυβέρνηση της χώρας, θα το οδηγήσει (πιθανώς) σε σκοτεινές ατραπούς για την παρακράτηση της Εξουσίας, πάσει θυσία και με κάθε τρόπο. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στις εκλογές αυτές, δίνει εξαιρετικά προνόμια αποτελεσματικής παρέμβασης στις οποιεσδήποτε εξελίξεις, θεμιτές ή αθέμιτες, στο πρώτο κόμμα που καθίσταται κυρίαρχος των εξελίξεων.

Αυτοί οι τρεις σπουδαίοι λόγοι, επιβάλλουν να επιχειρηθεί με κάθε δύναμη η κατάκτηση της πρώτης θέσης από τους διευρυμένους από όλες τις αντι-Μνημονιακές δυνάμεις “Ανεξάρτητους Έλληνες” του Πάνου Καμμένου, του μόνου που έδωσε απτά δείγματα πατριωτισμού, ανιδιοτέλειας, αποφασιστικότητας και γενναιότητας, για την υπεράσπιση των αδιαπραγμάτευτων που οι άλλοι, όχι μόνο διαπραγματεύτηκαν, αλλά παρέδωσαν, αμαχητί, σε ξένες δυνάμεις. Και του μόνου που πέταξε το κομματικό του καπίστρι, για να υπηρετήσει το πραγματικό του καθήκον.

Και, ας μη μας διαφεύγει ότι, η κάθε “προηγούμενη μέρα” διαμορφώνει και προδιαγράφει την “επόμενη μέρα” της.

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, (σαν ψηφοφόροι) για την “επόμενη μέρα” (των εκλογών) ώστε να μας φέρει πιό κοντά στην απόδρασή μας από την αιχμαλωσία μας στο Μνημόνιο και στις δυνάμεις που, αρχικά, δημιούργησαν μεθοδικά όλες τις προϋποθέσεις για να το φορτωθούμε και, τελικά, μας το φόρεσαν στο λαιμό, σαν βρόγχο που στραγγαλίζει την Εθνική Κυριαρχία και Ανεξαρτησία μας και πνίγει την Ελευθερία μας. kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ