2013-12-13 16:55:02
Φωτογραφία για Η Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα ενισχύει την μονάδα της στη ΒΙ.ΠΕ. και μεταφέρει προσωπικό από την Αθήνα στην Πάτρα!
Ριζικές αλλαγές στη δομή της παραγωγής, προκειμένου να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις των καταναλωτών, δρομολογεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για το 2014. Παράλληλα, η εταιρεία το προσεχές έτος θα εφαρμόσει το πρόγραμμα «Εφοδιάζουμε» το οποίο αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε νέους, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε αγρότες. Μέσα από αυτές τις δράσεις και όχι μόνο, καθώς η εταιρεία θα προχωρήσει μέσα στην επόμενη τετραετία σε επενδύσεις συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, τα στελέχη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έδωσαν χθες διαβεβαιώσεις ότι οι όποιες αλλαγές δεν συνεπάγονται μειώσεις προσωπικού.

Ειδικότερα, μέχρι τον Μάρτιο του 2014 στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αθήνα αναμένεται να λειτουργήσει μικροζυθοποιία, στην οποία θα παράγονται καινούργια προϊόντα στην κατηγορία της βαρελίσιας μπίρας. Η παραγωγή των βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης θα μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στις μονάδες της εταιρείας που βρίσκονται στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη
. Για το προσωπικό που θα χρειαστεί να μετακινηθεί από την Αθήνα στις άλλες μονάδες προβλέπεται η χορήγηση κινήτρων από την εταιρεία, ενώ σε περίπτωση που κάποιος αρνηθεί, ανώτερα στελέχη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να απολυθεί. Οι αλλαγές στη δομή περιλαμβάνουν ακόμη το κλείσιμο των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στον Ασπρόπυργο και τη μεταφορά του κέντρου διανομής στην Αθήνα.

Από τις αρχές του νέου έτους η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Εφοδιάζουμε» το οποίο έχει τρεις βασικούς πυλώνες: α) παροχή καθοδήγησης σε νέους για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενίσχυση ταλέντων, καθώς και παροχή συμβουλών (mentoring) σε νέους οι οποίοι μέσω της πρωτοβουλίας «job pairs» θα έρχονται σε επαφή με στελέχη της, β) διενέργεια σεμιναρίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Πάτρα με αντικείμενο την εξωστρέφεια και γ) διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης στους παραγωγούς κριθαριού με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, διευθυντής επικοινωνίας και εταιρικών σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, το 2014 η συνολική έκταση στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας θα ανέλθει σε 240.000 στρέμματα με την παραγωγή να υπολογίζεται σε 68.000 τόνους. Η παραγωγή αυτή είναι ικανή να καλύψει όλες τις ανάγκες της εταιρείας σε κριθάρι ήδη από το επόμενο έτος, νωρίτερα δηλαδή από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν (το 2015). Σε περίπτωση πλεονάσματος κριθαριού, αυτό θα πωλείται σε μικρότερες ζυθοποιίες ή θα εξάγεται σε άλλες εταιρείες, θυγατρικές του ομίλου της Heineken, που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Πηγή: kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ