2013-12-13 18:25:04
Φωτογραφία για Μάρκος Βερέμης: Ποιος ο επιχειρηματίας της χρονιάς 2013
Oι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν φτάσει σε 500 εκατομμύρια καταναλωτές σε 40 χώρες και 23 διαφορετικές γλώσσες με ετήσιο τζίρος 130 εκατομμύρια δολάρια. Με την ανάδειξη του Μάρκου Βερέμη, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Upstream Α.Ε., ως τον Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» για το 2013, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που οργάνωσε, για τέταρτη φορά, η ΕΥ Ελλάδας.

Η Upstream του Μάρκου Βερέμη ιδρύθηκε το 2001 από τον 28χρονο τότε Μάρκο Βερέμη και τον Αλέξη Βρατσκίδη, όταν ο κλάδος βρισκόταν ακόμα σε εμβρυϊκό στάδιο – η Upstream ήταν μάλιστα μία από τις πρώτες τέσσερις εταιρείες mobile marketing στον κόσμο.

«Ηταν η περίοδος μετά τo πρώτο dotcom boom και το marketing είχε ήδη στραφεί στα ψηφιακά μέσα. Στη διαφημιστική που δούλευα στο Λονδίνο, με μεγάλους πελάτες –Sony, Nestlé, Coca-Cola– είχα παρατηρήσει ότι κανείς δεν τους μιλούσε για κινητά» έχει δηλώσει στην Καθημερινή. Ετσι, μαζί με τον Αλέξη Βρατσκίδη, που εργαζόταν τότε σε εταιρεία συμβούλων στη Βοστώνη, πήραν τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσουν το δικό τους εγχείρημα, με έδρα την Ελλάδα και με στόχο να μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητα του marketing μέσω κινητών για τους πελάτες τους.


Σήμερα, οι υπηρεσίες της εταιρείας του Μάρκου Βερέμη έχουν φτάσει σε 500 εκατομμύρια καταναλωτές σε 40 χώρες και 23 διαφορετικές γλώσσες, που εξυπηρετούνται από οκτώ διεθνή γραφεία (στο Λονδίνο, στο Redwood City της Καλιφόρνια, στη Ρώμη, στο Βουκουρέστι, στη Σιγκαπούρη, στο Ντουμπάι, στο Λάγος και στο Ρίο ντε Τζανέιρο). Ο ετήσιος τζίρος της είναι 130 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων το 99,5% «παράγεται» εκτός Ελλάδος. Παρόλα αυτά, το 70% του προσωπικού της εταιρείας εργάζεται στην Αθήνα.

Ο θεσμός, του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» σκοπό έχει να προαγάγει την επιχειρηματικότητα και να ενδυναμώσει τους δεσμούς της με την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, στοχεύει στην τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία.

Ο Μάρκος Βερέμης ως Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2013 θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 50 περίπου χώρες, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί στις 6 με 8 Ιουνίου του 2014 στο Monte Carlo.

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών που αναδείχθηκαν, μετά από απόφαση της 9μελούς Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita A.E. είναι:

Ο Ευάγγελος Σπανός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Βιοϊατρική Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας».

Ο Θεόδωρος Πασχαλίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Grantex Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας».

Ο Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Upstream A.E., έλαβε το βραβείο «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας».

Ο Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος, Όμιλος ΣΑΝΗ Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Πρωτοπόρος επιχειρηματίας».

Την τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ