2012-04-14 13:29:24
Φωτογραφία για O Ερνέστο μένει!
του Χρήστου Μεγγλίδη

Κλισέ ή μελό, σε τέτοιες περιπτώσεις επιτυχημένης συνεργασίας, ισχύει... Ακόμη κι αν ανακοινώσει προσεχώς ότι επιστρέφει στην Ισπανία, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι βέβαιο ότι μένει στον Ολυμπιακό.

Διότι ο σπουδαίος αυτός προπονητής που η καλή μοίρα έφερε (και ξαναέφερε) στα λημέρια μας, έχει κάνει σπίτι του και οικογένειά του την ομάδα μας.

Διότι έχει πείσει (ακόμη και όσους έχει εκνευρίσει με επιλογές, εμμονές ή επειδή απλώς ζουν για να εκνευρίζονται) ότι είναι ένας ικανότατος επαγγελματίας, με μεθοδικότητα, σχέδιο και γνώση να το υλοποιήσει.

Διότι στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση τεσσάρων ήδη και πιθανώς πέντε τίτλων σε έξι διοργανώσεις πρωταθλημάτος και Κυπέλλου.

Διότι πρόσφερε στο σύλλογο σύγχρονη ποδοσφαιρική τακτική και νοοτροπία.

Διότι έκανε την ομάδα να παίζει επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, στα πρότυπα των μεγάλων ομάδων της χώρας του.


Διότι έβαλε υγεία και επαγγελματική συμπεριφορά στα αποδυτήρια, όπου κυριάρχησε στα χρόνια του δικαιοσύνη και αλληλοσεβασμός.

Διότι είναι σίγουρο ότι θα έχει λόγο και σωστή κατεύθυνση και στο θέμα του διαδόχου του.

Διότι χάρισε στο νέο ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού την απαραίτητη εμπειρία για το μέλλον στο ζήτημα της συνεργασίας με τους μετέπειτα προπονητές του συλλόγου.

Διότι ανέβασε επίπεδο σε ήθος και γνώση ολόκληρο το ανεμοδαρμένο οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διότι είναι ένας αληθινός τζεντλμαν των πάγκων και είναι τιμή για τον Ολυμπιακό που βάδισε αυτά τα χρόνια μαζί του, σε μια κοινή πορεία εξέλιξης της ομάδας και του ανδρός.

Μείνει ή φύγει, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι εδώ. Όχι απλώς στην καρδιά και στη σκέψη μας, αλλά με τρόπο ενεργό και ουσιαστικό. Γι΄αυτό και δεν υπάρχει κανένα άγχος σχετικά με την απόφαση που έχει πάρει και θα ανακοινώσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη και σε όλους μας τις επόμενες ημέρες πηγή: thrylos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ