2012-04-14 14:02:04
Φωτογραφία για Ένα εκπληκτικό video με τη διαδρομή του Μουτζούρη
Σφυρίζει το τρένο του Πηλίου, ο θρυλικός «Μουτζούρης» από χτές Μ. Παρασκευή, καλύπτοντας τη διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια προς τις Μηλιές και αντίστροφα.

Τα δρομολόγια θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Η αναχώρηση από Άνω Λεχώνια θα γίνεται στις 10.00 και η επιστροφή στις 15.00.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ για ενήλικες η απλή διαδρομή και 18 με επιστροφή, ενώ για παιδιά από 4 έως 12 ετών, έξι ευρώ η απλή και 10 με επιστροφή.

Ιστορική αναδρομή

Ο ιστορικός σιδηρόδρομος Βόλου - Μηλεών, το τρενάκι του Πηλίου, όπως είναι πιο γνωστό, κατασκευάστηκε σε δύο στάδια από το 1894 μέχρι το 1903.

Ο θρυλικός "Μουτζούρης" συνέδεσε το εμποροβιομηχανικό κέντρο του Βόλου με την εύφορη και πλούσια περιοχή του Δυτικού Πηλίου, στις πλαγιές και στους ελαιώνες του βουνού των Κενταύρων.

Μέχρι το 1950 o συρμός με τις βελγικές μηχανές "Μηλαίαι", "Ιάσων", "Πήλιον", "Βόλος", "Τσαγκαράδα" και τα βαγονάκια του, με μικρότερες μηχανές εξυπηρετούσαν και τις ανάγκες της πόλης ως τροχιοδρόμος για την αστική συγκοινωνία του Βόλου.

Για 80 χρόνια υπήρξε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.

Μετά την κατάργηση του το 1971 έγιναν προσπάθειες για την επαναλειτουργία του σαν (μουσειακού) τουριστικού σιδηροδρόμου σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Μετά από σημαντικά έργα ανακατασκευής μέρους της υποδομής, μπήκε και πάλι σε λειτουργία το 1996.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τιτανικός... 100 χρόνια μετά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τιτανικός... 100 χρόνια μετά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ