2012-04-14 14:06:21
Φωτογραφία για «Πακέτο» για τον Vettel και την Red Bull
Από ασυνήθιστα χαμηλές θέσεις θα εκκινήσουν τον 3ο αγώνα της χρονιάς οι οδηγοί της Red Bull Racing. 

Οι κατατακτήριες δοκιμές της Κίνας έκρυβαν πολλές εκπλήξεις, με τον Sebastian Vettel να πέφτει θύμα αυτών, αφού αποκλείστηκε στο Q2. Θα εκκινήσει λοιπόν από την 11η θέση, την χειρότερη από το 2009 και τον αγώνα της Βραζιλίας, όταν και είχε ξεκινήσει 15ος. Καλύτερα τα πήγε ο Mark Webber που σημείωσε τον 7ο καλύτερο χρόνο, αλλά θα ξεκινήσει από την 6η θέση λόγω της ποινής του Hamilton.

«Ο γύρος μου στο Q2 δεν ήταν άσχημος αλλά στο Q3 δεν ήταν αυτός που θα ήθελα. Προσπαθείς να πετύχεις το τέλειο με τη μαλακή γόμα ελαστικών αλλά θα ήθελα να βρίσκομαι μία σειρά πιο ψηλά στην εκκίνηση. Το 1.35.7 στο Q2 ήταν καλή επίδοση αλλά ίσως να το παράκανα στο Q3. Είναι δυσάρεστο. Ξέρουμε πως έχουμε καλό μονοθέσιο για τον αγώνα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει αύριο. Οι διαφορές είναι μικρές και θα πιέσουμε όσο μπορούμε», δήλωσε ο Αυστραλός.


Εμφανώς απογοητευμένος από την έκβαση των δοκιμών ήταν ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο οποίος μετρούσε τρεις συνεχόμενες pole positions στην Κίνα. «Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το μονοθέσιο, απλά δεν μπορούσα να βρω αυτά τα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου. Ήμουν ικανοποιημένος από τους γύρους μου στο Q2 αλλά αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετοί για να περάσω στο Q3. Έχουμε ένα μεγάλο σε διάρκεια αγώνα αύριο και το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση – περιμένω να έχουμε καλύτερο ρυθμό στον αγώνα. Σήμερα απλά δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι και πρέπει να το παραδεχθούμε. Εκκινώ από την 11η θέση και θα δούμε τι μπορώ να καταφέρω από εκεί», είπε ο Γερμανός.

O επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner είπε: «Ήταν πολύ δυσάρεστες κατατακτήριες για εμάς. Ενώ δείχναμε αρκετά γρήγοροι και ανταγωνιστικοί με τη πιο σκληρή γόμα, ήταν κρίμα που ο Sebastian έμεινε εκτός Q3 για τόσο μικρή διαφορά. Ο Mark σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο Q2 αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι ανάλογο στο Q3. Είμαστε λοιπόν στις θέσεις 6 και 11 της σειράς εκκίνησης, μετά την ποινή του Lewis (Hamilton). Δεν το περιμέναμε αλλά εδώ η πρώτη δεκάδα δεν ήταν συνηθισμένη, πράγμα που σημαίνει πως θα έχουμε συναρπαστικό αγώνα».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ