2012-04-14 17:16:48
Φωτογραφία για Συμβουλές για την σούβλα της τελευταίας στιγμής
Πριν βάλεις το αρνί στη φωτιά, σιγουρέψου ότι Στις μέρες μας, το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία έχει γίνει κομματάκι περίπλοκο. Και για να πάνε όλα κατ’ ευχή (γιατί αλλιώς ποιος σε γλιτώνει από την καζούρα!), σιγουρέψει ότι έχεις κάνει όλα τα παρακάτω…

Κάρβουνα: για να ψήσεις ένα αρνί και ένα κοκορέτσι (ταυτόχρονα), θα χρειαστείς περίπου 10 κιλά κάρβουνα. Πάρε… 11!

Ψησταριά: προνοείς από τη προηγούμενη (το αργότερο!) μέρα να δεις σε τι κατάσταση είναι, καθώς κι αν έχεις όλα τα σύνεργα (μπουρί, μασιά κ.λπ.). Αν είναι να ψήσεις στο έδαφος, θα χρειαστείς τα ειδικά πασαλάκια (διχάλες) για να στηριχτούν οι σούβλες.

Σούβλα: είτε την αγόρασες καινούρια είτε την έβγαλες από την αποθήκη, πρέπει να την καθαρίσεις καλά. Ειδικά αν είναι παλιά, σιγουρέψου ότι δεν έχει σκουριάσει.

Μοτέρ: το να γυρνάς τη σούβλα έχει πλάκα σίγουρα, σκέψου όμως ότι είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει πάνω από 3 ώρες. Ένα ηλεκτρικό μοτεράκι (με δύο τουλάχιστον ταχύτητες περιστροφής) θα αποδειχτεί πολύτιμος φίλος (προσοχή: πάνω στον μηχανισμό του μοτέρ αναφέρονται τα κιλά που μπορεί να γυρίσει). Άρα θα χρειαστείς και μπαλαντέζα.

Γεύση: αλάτι, πιπέρι, λεμόνια είναι απαραίτητο να τα έχεις δίπλα σου, καθώς κι ένα πινέλο για να αλείφεις το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Εκεί είναι όλη η μαστοριά…

Ποτό και μουσική μην ξεχάσεις! Ψήσιμο οβελία χωρίς αυτά δεν νοείται… planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καταστάσεις για πολύ γέλιο...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καταστάσεις για πολύ γέλιο...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ