2013-12-19 10:24:03
Φωτογραφία για ΘΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Θετικά αντιμετωπίζουν τη νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς οι τράπεζες, καθώς εκτιμούν ότι, πέρα από όσους εντάσσονται σε αυτή, θα σπεύσουν να ρυθμίσουν τη δόση τους και άλλοι δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια. Την ίδια στιγμή, διαμηνύουν ότι από την πλευρά τους θα συνεχίσουν τις ρυθμίσεις των οφειλών, προκειμένου να επιτρέψουν στους πελάτες τους να συνεχίζουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, έστω και με μικρότερη μηνιαία δόση.

Όπως ανέφεραν, το γεγονός ότι οι δανειολήπτες θα πληρώνουν έστω και ένα τμήμα της δόσης τους θα βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα των επισφαλειών στα χαρτοφυλάκιά τους. Και ταυτόχρονα θα αποτρέψει το φαινόμενο δανειοληπτών (υπολογίζονται σε 20.000) που, ενώ είχαν την οικονομική δυνατότητα, επέλεγαν συνειδητά να μην πληρώνουν τις οφειλές τους, καλυπτόμενοι πίσω από την καθολική προστασία του προηγούμενου νόμου.

Την ίδια στιγμή πάντως, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν αρκούνται στη ρύθμιση αλλά - ακολουθώντας και τις επιταγές της Τραπέζης της Ελλάδος - διαθέτουν νέα προϊόντα, λειτουργώντας προληπτικά, ώστε να αποφύγουν νέες επισφάλειες.

Έτσι, μεταξύ άλλων, αυξάνουν τη διάρκεια των στεγαστικών δανείων στα 60 χρόνια, μειώνουν τα επιτόκια αλλά και επιτρέπουν την αποπληρωμή μόνο τόκων για κάποιο διάστημα, ρίχνοντας έτσι τη δόση ακόμη και στο ένα τρίτο σε σχέση με το παρελθόν.

''ΤΑ ΝΕΑ''

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ