2013-12-19 17:52:06
Φωτογραφία για Αναγνώστης κάνει λόγο περί δημοκρατικής ευφυίας
Την ωρα που η ανεργια καλπαζει και οι απολυσεις εργαζομενων δινουν και παιρνουν, το κρατος δια μεσου της φορολογιας εισπράττει απο το οικογενειακο εισοδημα των... μικροσυνταξιουχων-μικρομισθωτων-ανεργων και γενικώς οικονομικα αδυνατους, περισσοτερους φορους απο τους εχοντες και κατεχοντας οικογενειακο εισοδημα υψηλο, που πολλες φορες ξεπερνα το εισοδημα τους 2,3,5 και παραπανω οικ. εισοδηματων των ασθενεστερων. Ή να προερχεται απο εισοδημα ζευγαριου (αργομισθων δημοσιου) βολεμενων και προστατευμενων του πελατειακου στρατου των κομματων.

π.χ. ζευγαρι εργαζομενων με εισοδημα 20000χ2 = 40000 ευρω πληρωνει εισφορα αλληλεγγυης 400 ευρω. Ζευγαρι με εναν εργαζομενο και τον αλλο ανεργο με εισοδημα 20100 πληρωνει αλληλεγγύη 402 ευρω .. .Πριν απο εικοσι χρονια και κατι οταν υπηρχε πιο καθαρη δημοκρατικη συνείδηση υπηρχε φορολογικος συντελεστης μισθωτων υπηρεσιων που ειχε απαλλαγη αφορολογητου εισοδηματος για τον ανεργο/η συζυγο
. Μετα το 0+0=14% το 1991 βολευτηκαν οι προστατευμενοι και οι φτωχοι πληρωσαν το μαρμαρο και συνεχιζουν να το πληρωνουν περισσοτερο και σημερα απο ολες τις αλλες κοινωνικες κατηγοριες... Θα ηθελα σχολιο σας. Τωρα που δοθηκε το ν. φ νομοσχεδιο σε διαβουλευση, ας κοιταξει καποιος και τους ασθενεστερους, ανεργους οπως σε ολες τις ευρωπαϊκές χωρες, υπαρχει αναλογη φορολογικη μεριμνα. Ειναι νομιζω κοινωνικη αναγκη.. Πιστευω να εχετε το θαρρος να το διαβασετε και να το αξιολογησετε ……….δημοκρατικα .Πολλες μειωσεις οικογενειακων μισθων και συνταξεων θα ειχαν αποφευχθει.Το δε κρατος και η φτωχολογιά πολλα δις θα κερδιζαν, η δε ανεργια και η υφεση θα ηταν σε μικρα ποσοστα απο το 1991. Να σκεφθειτε δεν χρειαζεται να εχει κανεις και πολλες οικονομικες γνωσεις για να εφαρμοσθει φ.ν. με φιλοσοφια πριν το 1991.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ