2012-04-14 20:01:59
Φωτογραφία για O Rosberg στην pole position για την Κινα
Ο 26χρονος Γερμανός και γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή Κέκε Ρόσμπεργκ πήρε σήμερα την πρώτη pole position της καριέρας του.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με χρόνο 1:35.121 δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του καθότι η διαφορά του από το δεύτερο Λιούις Χάμιλτον είναι μεγαλύτερη από μισό δευτερόλεπτο.

Ο Ρόσμπεργκ έγραψε ιστορία φέρνοντας τη Mercedes για 9η φορά στην pole position η προηγούμενη ήταν στην Ιταλία το 1955 και την είχε πετύχει ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο. Ο αείμνηστος Αργεντινός έχει σημειώσει και άλλες επτά pole με τα ασημένια βέλη ενώ μια φορά στη Βρετανία το 1955 έφερε την W196 στην πρώτη θέση της εκκίνησης ο Στίρλινγκ Μος. Στο Q1 τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως θα τα περίμενε κανείς λίγο πολύ. Οι έξι πιλότοι των τριών μικρών ομάδων κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις ενώ την 18η πήρε για δεύτερο συνεχή αγώνα ο Ζαν Έρικ Βερνιέ με την Toro Rosso.

Στο Q2 άρχισαν τα ωραία με τις Sauber να δείχνουν πολύ δυνατές και τους Μάσα, Φέτελ να μην μπορούν να συμπληρώσουν έναν καλό γύρο. Τελικά και οι δυο τους έμειναν εκτός δεκάδας τη στιγμή που ο Ρομάν Γκροζάν με τη Lotus κατάφερε την ύστατη στιγμή να χρονομετρηθεί κάτι που τον έφερε στην 10η θέση. kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ