2012-04-14 20:25:57
Φωτογραφία για Υπάρχει «ΣΥΝΕΧΕΙΑ» στην ομάδα!
του Μηνά Τσαμόπουλου

Εν μέσω ονοματολογίας και προπονητολογίας θα κυλήσουν οι ημέρες του Πάσχα και μέχρι τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Σε δουλειά να βρισκόμαστε λέω εγώ ελλείψει άλλων θεμάτων.

Δεν έχω καταλάβει γιατί αυτή η σπουδή και η βιασύνη για το θέμα του προπονητή. Για το εάν μείνει ή φύγει  «το Μυρμήγκι», για το ποιος θα έρθει στη θέση του και  δώστου αναλύσεις επί αναλύσεων για την αναγκαιότητα να ληφθεί η απόφαση άμεσα κλπ, κλπ. κλπ. 

Αρχικά ήμουν και εγώ αυτής της άποψης,  όμως κάθισα και σκέφτηκα ότι  δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Τόσο η διοίκηση όσο και ο κόουτς έχουν συμφωνήσει ότι θα ανακοινώσουν την απόφαση μετά το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Να είστε σίγουροι ότι κάτι παραπάνω ξέρουν από όλους τους άλλους.

Είτε μείνει είτε φύγει ο τωρινός προπονητής, εκείνο που επιδιώκουν οι ερυθρόλευκοι είναι να υπάρχει  συνέχεια στην ομάδα και όχι να έρχεται ο νέος κόουτς  και να τα αλλάζει όλα, τινάζοντας μία προσπάθεια στον αέρα και «άντε φτου κι από την αρχή».


Έχω την αίσθηση ότι στο Μεγάλο Λιμάνι έχουν φτιάξει τα βασικά τους πλάνα για την επόμενη χρονιά ανεξαρτήτως του ποιός θα είναι ο προπονητής. 

Ξέρουν πολύ καλά σε ποιες θέσεις πονάει η ομάδα και που θα χρειαστεί να ενισχυθεί. Ποιοι παίκτες θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και ποιοί από τους δανεικούς θα έρθουν-εκτός απροόπτου- ενώ μελετούν προτάσεις των μάνατζερ , του νυν προπονητή και των σκάουτερ για υπό μεταγραφή ποδοσφαιριστές. 

Είτε μείνει ο Ερνέστο είτε έρθει άλλος είμαι σίγουρος  ότι η διοίκηση  δεν θα κάνει μεταγραφές στα τυφλά και δεν θα πάρει όποιον της προτείνει ο προπονητής και μόνο.

Άλλωστε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο προπονητής εισηγείται που θέλει ενίσχυση η ομάδα, σε ποιά θέση, και η διοίκηση ψάχνει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση βάση αναλογιών. 

Στο πνεύμα αυτό είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει  να αποκτήσει τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα κυρίως Έλληνες, αλλά και ξένους που έχουν ξεχωρίσει. 

Ήδη έχουν κάνει έρευνα αγοράς, έχουν συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό είναι η απόκτηση του Σιόβα αλλά δεν θα είναι η μόνη. Στη λίστα υπάρχουν ονόματα όπως του Βλαχοδήμου, Σάμαρη, Σκόνδρα,Καραγκούνη,Κολοβού και Κόρμπου.

Η απόκτησή τους δεν έχει να κάνει με το θέμα του προπονητή αλλά είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας της διοίκησης με το την ομάδα σκάουτινγκ. Επίσης, στη λογική αυτή τρεις παίκτες από την ομάδα των Νέων που κατέκτησε το τουρνουά Σαν Σεμπαστιάν θα δώσουν, όπως όλα δείχνουν,  το παρών στην προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι ανεξαρτήτως του ονόματος προπονητή που θα βρίσκεται στον ερυθρόλευκο πάγκο. 

Στόχος είναι να  μαζέψουν εμπειρίες και δείξουν τι αξίζουν με μέτρο σύγκρισης πλέον όχι συνομήλικούς τους αλλά τους πρωτοκλασάτους παίκτες του Θρύλου.   Αναλόγως της απόδοσής του θα  αποφασιστεί   που θα τους χρησιμοποιήσουν.

Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των  Μπάμπη Λυκογιάννη, Δημήτρη Διαμαντάκου και Κώστα Ρουγκάλα.

Σύμφωνα με τα σενάρια οι Νέοι  που θα επιλεχθούν είτε θα προπονούνται με την πρώτη ομάδα και θα παίζουν στη Νέων, είτε θα μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς της μεγάλης ομάδας είτε κάποιοι από αυτούς θα δοθούν δανεικοί για να μαζέψουν εμπειρίες και το επόμενο καλοκαίρι θα κριθούν. 

Όπως και να έχει, προκύπτει ότι η Διοίκηση των ερυθρολεύκων κινείται με βάση μία πολύ σωστή λογική και ένα ορθολογικό πλάνο βάση του οποίου η ομάδα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ …ΣΥΝΕΧΕΙΑ,  ανεξαρτήτως του εκάστοτε προπονητή. Να υπάρχει  μία φιλοσοφία και ένα πλάνο. Ο εκάστοτε προπονητής  θα συμπορεύεται βάζοντας τις δικές του πινελιές, ενώ  για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας θα πρέπει πλέον να  είναι της «ερυθρόλευκης σχολής».  

πηγή: olympiacos24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ